O pořadu Bruselské chlebíčky

Bruselské chlebíčky jsou autorským podcastem Českého rozhlasu, který připravuje současná zpravodajka v Bruselu Zdeňka Trachtová, bývalý zpravodaj Filip Nerad a specialistka na EU serveru iRozhlas.cz Anna Urbanová. Se znalostí věci i s nadhledem rozebírají každý týden se svými hosty aktuální dění v Evropské unii a přehlednou formou servírují ty nejdůležitější události i zajímavosti ze zákulisí evropské politiky. Postřehy nebo připomínky pište na bruselske.chlebicky@rozhlas.cz.

Každé pondělí ráno rozebíráme jedno důležité téma, které právě zaměstnává české diplomaty a politiky v Bruselu, Lucemburku nebo Štrasburku a o kterém byste měli vědět. Jak Evropská unie ve skutečnosti funguje? Kdo má na rozhodování největší vliv? Co českou reprezentaci v Bruselu v nejbližších dnech čeká? Mluvíme s klíčovými aktéry a přidáváme kontext okořeněný zajímavostmi a pikantnostmi ze zákulisí.

Autoři Bruselských chlebíčků - Anna Urbanová, Zdeňka Trachtová a Filip Nerad

O autorech

Bruselské chlebíčky pro vás připravují zpravodajka Českého rozhlasu v Bruselu Zdeňka Trachtová, analytik pro EU a vedoucí zahraniční redakce Filip Nerad a redaktorka zpravodajského serveru iRozhlas.cz věnující se unijní politice Anna Urbanová. Do podcastu si zvou hosty, kteří k dění v Bruselu mají co říct a přesně vědí, co se děje.

Máte postřehy, tipy nebo připomínky? Dozvěděli jste se něco zajímavého nebo vám naopak něco podstatného chybělo? Napište nám na bruselske.chlebicky@rozhlas.cz, autory podcastu najdete také na X (bývalém Twitteru) @ZdenTra, @FilipNerad a @Urbejnou.

Pořad připravují

Další pořady

  • Stretnutie

    Stretnutie je vysielanie Českého rozhlasu pre slovenských spoluobčanov, ale aj pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o Slovensko a radi počúvajú slovenčinu.

  • O Roma vakeren

    Vysílání o Romech pro Romy, ale nejen pro ně… i pro širokou veřejnost.

  • Život k nezaplacení

    Rozhovor Jana Pokorného se sociologem Danielem Prokopem nejen o ekonomických výzvách pro domácnosti v roce, který ovlivnila pandemie a válka na Ukrajině. 

  • Dvacet minut Radiožurnálu

    Autorský rozhovor jeden na jednoho s aktéry klíčových událostí veřejného dění.