Nemám co na sebe!

13. březen 2014
Jak to vidíte?

Tak si posteskne asi každá žena. Nakolik je to otázka vkusu a nakolik toho, že zkrátka není možné nic sehnat?

Mladé štíhlé dívky to mají s nakupováním snadné: obchodů s módou, která je určena právě jim, je všude plno. Kde se ale oblékají starší ženy, které třeba mají nějaké to kilo navíc? Proč je tak těžké najít třeba kalhoty na naše slovanské postavy? Kam zmizely delší sukně nebo třeba kabáty? Opravdu nám nezbývá nic jiného než pro oblečení zajít do second handu nebo asijské tržnice? Vracíme se zpátky k šicím strojům? Diskutujte s námi a našimi hosty!

Hosté:
Irena Čiháková (Škola šití)
Ada (autorka blogu Módní peklo)

Kontakt:
E-mail: jaktovidite@rozhlas.cz
Telefony do studia: 221 552 525, 221 552 424
SMS ve tvaru R2_JTV_text zprávy na číslo 90 777 04 (pozn.: Maximální počet znaků je 160. SMS zasílejte až v průběhu vysílání. Službu provozuje ATS Praha a jedna odeslaná SMS zpráva stojí 4,- Kč.)

Ve čtvrtek 13. března od 16:00 na Dvojce.

autor: pst
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.