Největší svátek filmu je tady. V Cannes začal filmový festival, zahájil ho originální muzikál Annette

7. červenec 2021

V Cannes začal 74. ročník filmového festivalu. Dlouho očekávanou akci odstartovala premiéra filmu Annette francouzského režiséra Leose Caraxe. Ve stejný čas ho promítla i vybraná česká kina. „Jde o velmi očekávaný snímek. Osobitý režisér Leos Carax natáčí vždy jeden jediný film za dlouhou dobu,“ upozorňuje filmový publicista Pavel Sladký.

Carax pro svůj nejnovější snímek zvolil formu muzikálu. A to muzikálu značně nekonvenčního. „Jde o velmi osobní muzikál. Hlavní hvězda filmu Adam Driver je stylizovaný přímo do podoby samotného režiséra,“ připomíná publicista.

Hlavní role dokonalého páru v napjatě očekávaném snímku ztvárnil právě Adam Driver společně s Marion Cotillard. Jejich život se obrátí naruby, když se jim narodí tajemná holčička Annette s výjimečným darem.

Výjimečný ročník

Letošní ročníku festivalu v Cannes je v mnoha ohledech výjimečný. Mimo jiné i proto, že kvůli pandemické situaci řada filmů na své uvedení do kin dlouho čekala, v programu tak je víc snímků než v jiných letech. Festival má také poprvé černošského prezidenta poroty, filmového režiséra Spikea Lee.

Spustit audio

Související