Najděte svou vnitřní pravdu. „Většina lidí neví, kdo jsou,“ říká expert. Problém prý mají hlavně ženy

5. duben 2016

Padám a znovu vstávám s neutichající nadějí v nový svět. To jsou slova Tomáše Keltnera, spisovatele a konzultanta v oblasti osobního rozvoje. „Potřebujeme poznávat sebe sama,“ podotýká s tím, že člověk by se měl snažit nalézat nový přístup nejenom k životu, ale především k sobě.

„Štěstí se nachází v nás, šťastnými nás nemůže udělat náš partner, prémie v práci nebo dobytí nového území,“ říká v rozhovoru s moderátorkou Michaelou van Erne. Dodává také, že většina lidí žije v určitých škatulkách a osobnostních rysech a vůbec netuší, kým jsou.

„Cesta začíná v poznávání sebe sama, říkám tomu vnitřní pravdivost,“ vysvětluje. Součástí jeho skupinové výuky je fyzické tělo, se kterým souvisí sebevědomí, podobně jako sebejistota souvisí přímo s duší.

Ve výuce je zaměřený především na ženy, které jsou podle něj velmi dlouhou dobu utlačovány muži. A právě to se snaží napravit – vrátit ženám zpět sebevědomí, které jim muži stovky, tisíce let záměrně odebírali. „Žena je tím, kdo tvoří vnitřní stabilitu,“ zdůrazňuje.

Čtěte také

Muž poznává pravdu právě prostřednictvím ženy, ale té sebevědomé, která nepochybuje sama o sobě. A emoce? Ta je podle něj alergickou reakcí našeho těla na rozum, protože tělo reaguje přecitlivěle na to, co se odehrává v hlavě.


Víra i strach jsou ve své podstatě stejné frekvence.

Rozum se neustále snaží vytvářet hypotetické varianty budoucnosti, na které reagujeme. „Strach přichází pouze z budoucnosti, nikoliv z přítomnosti nebo minulosti,“ nastiňuje s tím, že právě strach je hlavní částí jeho učení.

„Pokouším se přivézt lidi k pochopení frekvence strachu. Strach je víra v to, že něco nedopadne tak, jak bychom chtěli,“ dodává.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte buď kliknutím na odkaz přímo v tomto článku nebo v našem audioarchivu.

autor: prh
Spustit audio