Lidové muziky navštíví Prahu

18. říjen 2010

Český rozhlas všechny srdečně zve na hudební festival „Setkání lidových muzik“.

VI. setkání dětských lidových muzik se koná v pátek 5. listopadu 2010 od 18 hodin v KD Letňanka, Praha 18. V rámci programu „Trošku legrace nezaškodí“ vystoupí dětské lidové muziky Notičky, Kolíček, Osminka, Malá Muzika, Mladá dudácká muzika ze Strakonic, Modřenec, Melodika a stříbrný zpěváček 2010 Hynek Hradecký ze soutěže dětských zpěváků lidových písní ve Velkých Losinách.

V sobotu 6. listopadu vás již od 16 hodin zveme na XXVII. setkání lidových muzik do Kulturního centra Vltavská na Praze 7. Tématem setkání je „Humor a štěglení“. Od 20 hodin do půlnoci bude „Kasací lidová zábava“, kde si každý může rozkázat tu svou se všemi muzikami, vystupujícími v hlavním festivalovém programu. Hudební festival je věnován humoru, legraci, štěglení, ba i dvojsmyslnosti.

Slovácký krúžek

V hlavním sobotním programu budou hrát a zpívat lidové hudby pořádajícího souboru Kytice, Gaudeamus VŠE, Vycpálkovců, Cimbálová muzika Jiřího Janouška, Cimbálová muzika Slováckého krúžku v Praze, Cimbálové muziky Burčáci z Míkovic a Valašské cimbálové muziky Javořina z Rožnova pod Radhoštěm.

Přejeme Vám příjemný poslech a veselou náladu. S humorem to jde líp! A to nejenom v Čechách, ale i na Moravě, ve Slezsku ale i na Slovensku.

autor: zuf
Spustit audio