Lidové muziky na Vltavské

5. listopad 2007

V sobotu 10. listopadu Vás zveme na XXIV. setkání lidových muzik a III. setkání dětských lidových muzik do Kulturního domu Vltavská, Praha 7 v blízkosti stanice metra Vltavská na trase "C" pražského metra.

Koncert dětských lidových muzik začne v sobotu 10. listopadu od 13.00 hodin. Dětské muzicírování bude zaměřeno "Z naši zahrádky, zahrady a z našeho pole". Hudební a pěvecký projev vám nabídnou tyto dětské muziky: Lidová muzika Hájiček z Prahy 4, Dětská lidová muzika NOTIČKY z Řevnic, Dětská cimbálová muzika KOLÍČEK z Prahy 4, Dětská lidová muzika OMINKA z Prahy 8, Dětská lidová muzika Modřenec z Prahy 4, Malá muzika z Prahy 8 a Dětská ludová hudba KORNIČKA ze Slovenského Trenčína, která je milým hostem letošního festivalu.

V hlavním sobotním programu XXIV. setkání lidových muzik v pásmu se stejnou tématikou, který začne v 16.00 hodin, se nám představí ŽANDÁR - Cimbálová muzika Slováckého krúžku v Praze, nestor Setkání - Cimbálová muzika Jiřího Janouška z Prahy, Muzika folklorního souboru GAUDEAMUS, Česká lidová muzika souboru Josefa Vycpálka, Malá Česká muzika Jiřího Pospíšila, Valašská cimbálová muzika Valašského krúžku v Praze - DOLINA a Česká lidová muzika KYTICE.

Soubor Kornička

Hostem bude Detská ludová hudba KORNIČKA z Trenčína, Slovensko. Tematické zaměření dospělých muzikantů a zpěváků je stejné jako u dětských muzikantů, a proto budeme moci společně přemýšlet o tom Až pojedu vorat, jak padá dubový lísteček, nebo jak zní Hlásání žneček v podání Malé české muziky Jiřího Pospíšila, nebo jak se vypořádají muzikanti ze souboru Gaudeamus s "Řečí květin o lásce i nelásce. Určitě opět budou líbezně znít tóny v podání Jiřího Janouška a jeho CM.

Jako po jiné roky již od památné DOMOVINY i letos po skončení hlavního festivalového programu bude od 20:00 hodin "Lidová kasací zábava".

Letos na zahájení lidové zábavy přijala pozvání nezapomenutelná Dudácká lidová muzika DOKOLEČKA a pak až do půlnoci se budou střídat všechny muziky, které účinkovaly v hlavním programu včetně hosta DLH KORNIČKA.

autor: zuf
Spustit audio