Kolegové jsou možná slávisti déle než vy. Ježískova vnoučata zařidila setkání s fotbalovými legendami

Ježískova vnoučata nadělují zážitky seniorům po celé republice. Projekt Českého rozhlasu jejich přání schraňuje a plní, v databázi zůstává jen procento dosud nesplněných. O víkendu se splnila hned dvě přání během jednoho fotbalového zápasu. Na Slavii se vydali dlouholetí fanoušci, senioři Jaroslav a Václav.

Pan Václav si užíval fotbal v klidu z lóže stadionu, zato pan Jaroslav hlasitě fandil na tribuně. „Nandejte to Budějovicům! Mistři ligy do toho!“ položil se pan Jaroslav do zápasu.

„Když vám řeknu, že Slávii fandím 58 let, tak je to dost dlouho, že?“ říká osmašedesátiletý Jaroslav. Podobně odmala fandí červenobílým Václav. Oba mají vztah ke Slavii v rodině. „Slavii fandím celý život. Brácha taky fandil Slavii, tak to ve mně zůstalo,“ vzpomíná pan Václav.

S věrnými fanoušky se ještě před zápasem sešly sešívané legendy, křídlo Dušan Herda a brankář František Zlámal.

Na stránkách projektu senioři píší, co si přejí k Vánocům a proč. Z tisíců přání jich momentálně zbývá sto nevyplněných. Pomoci dárky a zážitky doručit můžete na stránkách jeziskovavnoucata.rozhlas.cz

Setkání umožnila ochota fotbalového klubu, který tak vypomohl dvěma Ježíškovým vnoučatům, panu Zbyňkovi a paní Petře. Ta se letos v rámci Ježíškových vnoučat rozhodla splnit 15 přání, kromě fotbalu třeba zabijačku pro seniory v Benátkách nad Jizerou.

Radost udělala i Slavie na hřišti. Sešívaní fotbalisté porazili České Budějovice 4:1, což dokonce o jeden gól předčilo očekávání pana Jaroslava.

autoři: Vojtěch Koval , jkh
Spustit audio

Související