Kdybych měl tip, jak ubránit Ronalda, prodám ho za hodně draho, říká Vlček před utkáním s Portugalskem

17. červen 2024

Čeští fotbalisté vyhlížejí souboj s jedním z nejlepších hráčů historie. Národní tým se na úvod mistrovství Evropy utká s Portugalci, za které by měl v úterý nastoupit i hvězdný Cristiano Ronaldo. Utkání uslyšíte v přímém přenosu na Radiožurnálu Sport.

Čeští fotbalisté se v Lipsku chystají na vstup do mistrovství Evropy. Na úvod šampionátu v Německu v úterý večer nastoupí proti největšímu favoritovi skupiny Portugalsku. Přímo na trávníku by u toho neměl chybět pětinásobný vítěz Zlatého míče pro nejlepšího hráče světa kanonýr Cristiano Ronaldo.

Za dobu své bohaté kariéry se stal globální sportovní superstar. Jen v Lize mistrů nastřílel rekordních 140 gólů a dalších 130 přidal v reprezentaci, kterou před osmi lety dotáhl k titulu mistrů Evropy. Ronaldo v dresech Manchesteru United, Realu Madrid a Juventusu Turín získal desítky klubových trofejí, jen slavnou Ligu mistrů ovládl hned pětkrát.

„Vždycky jsem byl tým Messi, ale Ronaldo má neuvěřitelnou kvalitu, neuvěřitelnou kariéru. Jeden z nejlepších hráčů v historii fotbalu. Samozřejmě se všichni těšíme. Budeme chtít urvat nějaké body a zařídit, aby mu to trošku zhořklo,“ zdůrazňuje reprezentační útočník Mojmír Chytil.

Zkušenost s českým týmem 

Devětatřicetiletý rodák z Madeiry je už na svém šestém Euru, s Čechy má z předchozích šampionátů dvojnásobnou zkušenost a na oba zápasy může rád vzpomínat. V roce 2008 pomohl gólem k výhře Portugalců ve skupině mistrovství Evropy, o čtyři roky později pak na turnaji v Polsku a na Ukrajině rozhodl vzájemné čtvrtfinále.

„Kdybych měl tip, jak bránit Ronalda, prodával bych ho za hodně draho, protože to je hráč, kterého je hrozně těžké bránit. Takoví hráči jsou schopni svoje rozhodnutí změnit z vteřiny na vteřinu a ještě v takové rychlosti, že na to člověk v podstatě nemá šanci zareagovat,“ říká obránce národního týmu Tomáš Vlček o Ronaldovi.

Portugalský kanonýr po přestupu do Saúdské Arábie už rok a půl nehraje v žádné z elitních soutěží. Góly ale střílet nezapomněl, vždyť jen v lize jich dal za Al Nassr v minulé sezoně pětatřicet.

autoři: Lukáš Michalík , klh
Spustit audio

Související