Jaromír Jágr se chce vrátit k legendárnímu účesu. Mullet učaroval i fanouškům NHL

6. říjen 2015

Před pětadvaceti lety začala kariéra Jaromíra Jágra v NHL. Mladý Kladeňák tehdy nastoupil v dresu Pittsburghu na ledě Washingtonu a začal udivovat hokejový svět. Fanouškům učaroval natolik, že existuje Jágrův fanklub, jehož každý člen nosí nejen jeden z Jágrových dresů, ale hlavně účes, kterým se na startu své kariéry český reprezentant proslavil.

Jágr, jehož si právě kvůli netradičně zastřiženým vlasům dobírali fanoušci v celé NHL, se zmínil jednomu z amerických novinářů, že si plánuje nechat znovu narůst dlouhé vlasy. I přes to, že již dávno chodí ostříhán jinak, jeho starý účes zůstal populární, a díky němu vznikla dokonce komunita fanoušků, kteří jezdí na jeho zápasy napříč USA i Kanadou.

„Začalo to v Las Vegas. Náhodou jsme tam potkali podobnou partičku. NHL se tam nehraje a my to máme za Jágrem od nás z Calgary poměrně daleko, tak se vždycky těšíme, až k nám přijede. Nicméně rádi cestujeme po Americe za ním,“ říká fanoušek Jágra v dresu Rangers.

Takových chlápků v dresu a paruce teď může být až osm, tolik klubů populární Čech v NHL zatím vystřídal. K tomu ještě jeden reprezentační Jágr, to je dohromady devět Jágrů. Dostat se ale do této společnosti není jen tak.

„Není to jednoduchý proces. Musíte absolvovat hodně rozhovorů a také odkoukat všechny góly, které dal Jágr ze samostatných nájezdů,“ říká s nadsázkou fanoušek z Bostonu. V útrobách haly Bruins si potom kleká k přijímacímu rituálu.

Čtěte také

„Jágr“ v dresu New York Rangers mu předává typickou paruku a pronáší formuli. „Přijímáme tě do skupiny Jágrů. Slib, že budeš hrdě nosit tento mullet. Současně se stáváš fanouškem všech klubů, kde Jaromír Jágr hrál.“

Ano, nebyl by to Jágr bez pravého mulletu, takovým výrazem se právě účesu á la Jágr říká. Recesisté pak ještě dodávají delší název. „Vpředu byznys, vzadu party.“ A i sám Jágr ukazuje, že srandě rozumí. Na svoji facebookovou stránku dal fotku s malou postavičkou Jágra, která má hrát ve filmu.

Hotovo bude za tři roky a, jak píše sám Jágr, do té doby mu alespoň narostou delší vlasy. Doufá Jágr v den, kdy od jeho prvního zápasu NHL uběhlo přesně čtvrtstoletí.

 

Malej ,,Džegr,, by si rád zahrál ve filmu Nagano- zrození hrdinů. Ale bude záležet i na vás, jesli se film bude točit. J...

Posted by Jaromír Jágr on 6. říjen 2015
autoři: Stanislav Zbyněk , fk
Spustit audio