Hrát se dá na všechno, do čeho jde bouchnout, říká lékař a perkusionista Imran Musa Zangi

14. srpen 2014

Medicína je život, muzika je láska. I to říká Imran Musa Zangi, český lékař specializující se v oboru oftalmologie, optik a perkusionista íránsko-iráckého původu.

Jednou za rok se sejde s kameramanem Janem Malířem, sezvou další kamarády – a hrají. „Hrajeme skladby, které napsal právě Honza. Mimochodem Michael Kocáb kdysi v televizi řekl, že ho inspiroval právě na klavír hrající Jan Malíř, takže to má široký dosah.“


Perkuse jsou poklepové hudební nástroje. Imran Musa Zangi hraje na nástroje, které u nás lidé znají pod mylnými názvy tamtamy nebo sudy. „Hrát by se dalo na cokoliv, do čeho se dá udeřit,“ říká.

Zřejmě nejznámějším projektem, na němž se Imran Musa Zangi podílí, je trio s Tonym Ackermanem a Martinem Kratochvílem. A nově oživil i Bratry v rytmu – 23 let starý projekt. „Kdysi se na něm podílel třeba i Dan Nekonečný, ještě v době, kdy kolem něj neprýštily ohňostroje,“ usmívá se hudebník a lékař.

„Momentálně hrajeme hodně převzaté věci, a to funkově laděné. Máme dvoje perkuse,“ říká Imran Musa Zangi, který se věnuje i řadě dalších projektů. Mluvil s ním o nich moderátor Vladimír Kroc.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte buď kliknutím na odkaz přímo v tomto článku, nebo v našem audioarchivu.

autor: als
Spustit audio