Florbalista Filip Langer vyměnil Střešovice za švédský Kalmarsund. Jak roste jeho hráčská kariéra?

20. květen 2022

Hostem sportovní talkshow Páteční finiš Kateřiny Neumannové je florbalový reprezentant Filip Langer. Juniorský mistr světa a vicemistr Švédska momentálně působí ve švédské Superlize. Po dlouhých letech strávených v Tatranu Střešovice zamířil do klubu FBC Kalmarsund. Stále dálkově studuje i Ekonomickou fakultu na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích. Poslechněte si celý rozhovor s mladým úspěšným florbalistou.

Filipe, jak probíhal tvůj přestup ze Střešovic do švédského Kalmarsundu?

Už na mezinárodních akcích jsem se prezentoval kvalitními výkony, takže jsem se dostal do hledáčku manažerů ze Švédska a i přes mého agenta Jana Koukala jsme zvážili všechny nabídky a rozhodli se pro Kalmarsund. Na sever Evropy jsem putoval v 19 letech.

Čtěte také

Proč je Švédsku mekkou florbalu?

Myslím si, že to začíná tím, že u Švédů je naprosto jasně dané, že sport u nich tvoří nedílnou součástí životního stylu a denního režimu. Když to zobecním, tak florbal je ve Švédsku sportem číslo čtyři. 

S klubem Kalmarsund jsi se dostal do finále Superligy. Co chybělo k tomu, aby jste přemohli Falun?

Soupeř byl zkušenější, mají ve sbírce už několik titulů a stále pokračují ve své vítězné šňůře a ve finále jejich klíčoví hráči předvedli skvělý výkon. Nakonec jsme prohráli 4:5.

Jsi součástí českého reprezentačního týmu, co vás s národním týmem momentálně čeká?

Příští týden odjíždíme na kvalifikaci na mistrovství světa do Itálie a přes léto máme jeden kemp a Světové hry v Birminghamu. Vrcholem pak bude v listopadu světový šampionát, kde máme ty nejvyšší ambice a určitě budeme chtít do finále.

Páteční finiš K. Neumannové na Radiožurnálu Sport

Související