Dvojnásobný olympijský šampion, který neustále hledá nové výzvy. Poslechněte si medailon Lukáše Krpálka

16. leden 2023

Jak výjimečný český judista vzpomíná na zisk první světové medaile v seniorské kategorii? Bylo pro Lukáše Krpálka těžké si vybudovat respekt u elitních světových soupeřů? Předpovídal mu jeho trenér Petr Lacina velkou budoucnost? Projevoval se jeho aktivní zápal pro sport už na základní škole? Jak mu sedí jako doplňkový sport fotbal, při kterém se s tréninkovými parťáky pere? Poslechněte si, jak se Lukáš Krpálek vypracoval až mezi nejvýznamnější sportovní ikony juda. 

Hodiny strávené v tělocvičně, v tvrdých soubojích s tréninkovými parťáky, ale i tuny nazvedaného železa v posilovně. Nejen to je součástí komplexní přípravy dvojnásobného olympijského šampiona Lukáše Krpálka. 

Jak svého svěřence vidí trenér Petr Lacina? Co je jeho hlavní povahový rys?

„Když to vezmu vyloženě po sportovní stránce, tak je to šampionství. Když jede na soutěž, tak chce jenom vyhrát. Nesnáší opravy a prohru. Když už náhodou se prohra přihodí, tak je těžké ho zmobilizovat zpátky do boje. On prostě šel za vítězstvím, je to šampion,“ říká kouč Lacina o Krpálkovi.

Čtěte také

Jak vzpomíná manželka Eva Krpálková na první setkání s excelentním judistou? Potěší judistického krále zeleninová strava nebo si spíše dopřeje pořádnou flákotu masa?

„Vyrostl jsem na mase, nedokážu si představit, že bych byl jeden den bez masa. O kuchyni se stará manželka, ale když se griluje, tak griluji jen já. Je to takový hezký odpočinek, kdy při jídle pokecáme,“ přiznal reportérovi Petrovi Kadeřábkovi při společném grilování.

V reportáži nabízíme i emotivní komentáře Petra Kadeřábka, který posluchačům Radiožurnálu Sport zprostředkoval všechny významné triumfy úspěšného bojovníka.

Čtěte také

Proč si slavný sportovec neustále hledá nové výzvy? Poslechněte si, co všechno český silák  prozradil reportérovi Radiožurnálu Sport. Další díl Příběhu sportovců je tu pro vás. Navnaďte se medailonkem na poslech celé série o knize Lukáš Krpálek: Cesta na Olymp, která je dostupná k poslechu na sport.rozhlas a mujRozhlas.

autoři: Petr Kadeřábek , rej
Spustit audio

Související