Darujte kapku, darujte naději

2. únor 2012
Naživo

Mnohé z nich se sotva začaly batolit, další už třeba i mluví a chodí. Všechny tyhle děti však mají jedno společné – jsou malé a život už jim stihl připravit velikou a bolavou překážku v podobě leukémie. Pomoct jim můžete i vy. Zveme vás na koncert Nadačního fondu Kapka naděje. Poslouchejte Radiožurnál 11. února.

Na charitativním koncertu se od lékařů transplantační jednotky kliniky dětské hematologie a onkologie FN Motol dozvíte víc o tomto onemocnění a hlavně o možnostech léčby. Mezi ně patří na prvním místě darování pupečníkové krve po porodu a kostní dřeně. Uslyšíte příběhy pěti dětí, jejichž léčba dopadla šťastně. Dozvíte se, kolik Nadační fond Kapka naděje vybral vloni peněz a kam je věnoval – kolik nemocnic díky transparentní a adresné podpoře může pomáhat nemocným dětem.

V sobotu 11. února pro vás Radiožurnál od 21 hodin vysílá přímým přenosem benefiční koncert Daruj naději. Jako poděkování za veškerou pomoc všem dárcům zahrají například Wanastowi Vjecy, Hana Zagorová, Meky Žbirka, Markéta Konvičková, Divokej Bill, Roman Vojtek nebo skupina Mandrage s hitem Šrouby a matice. Koncert vysílá také ČT1.

Benefiční koncert pro Kapku naděje navštívili i Hurvínek se Spejblem

Jak pomáhat těm nejzranitelnějším

Docela obyčejná věc, jako je darování pupečníkové krve po porodu, může zachránit život. Stačí se rozhodnout. Každý, kdo byl někdy v životě nablízku nemocnému dítěti, ví, že každá možnost, která dává naději na uzdravení, je velmi posilující a dává naději.

Koncert je odměnou pro všechny, kteří se rozhodli pomoci, a také pro ty, kteří jejich pomoc nejvíc potřebují – nemocné děti. Na benefičním koncertu, vlastně na přátelském setkání, se sejdou dárci pupečníkové krve, dárci kostní dřeně a dětští pacienti, kteří podstoupili transplantaci, a to jak pomocí pupečníkové krve, tak kostní dřeně.

Benefiční koncert pro Kapku naděje, 11. února 2012

Malým pacientům bude Kapka naděje plnit jejich přání v podobě účinkujícího, dárku nebo zážitku.

Kromě darování pupečníkové krve a kostní dřeně můžete pomoci také finančně, a to buďto v době benefičního koncertu, nebo kdykoli se vám to hodí. Peníze můžete posílat několika způsoby, jedním z nich jsou dárcovské SMS.

Standardní DMS ve tvaru DMS KAPKANADEJE posílejte na číslo 87777. Chcete-li pomáhat každý měsíc po celý rok, můžete na stejné číslo posílat DMS ve tvaru DMS ROK KAPKANADEJE.

Výtěžek z benefičního koncertu Daruj naději podpoří transplantační jednotku kliniky dětské hematologie a onkologie FN Motol a Banku pupečníkové krve při Ústavu hematologie a krevní transfúze Praha.

Vysílání ČRo 1 – Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

mapa vysílačů Radiožurnálu (VKV a DVB-T)

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: lep
Spustit audio