Chceme se držet co nejblíže středu tabulky, přeje si kapitán Olomouce Patera

14. říjen 2014

Po dvou prohrách přišlo kýžené vítězství a posun tabulkou směrem vzhůru. Řeč je o nováčkovi hokejové extraligy z Olomouce, kterého dnes čeká na domácím ledě další těžký soupeř - Hradec Králové.

Parta kolem zkušeného Pavla Patery je sice až na 11. místě, ale víc se asi od Olomouce neočekávalo. Co ale jistě překvapilo všechny, kteří se o extraligu zajímají, byl domácí výprask Vítkovicím, které si z Hané odvezly devět gólů.

Pak ale přišly dvě prohry, mimo jiné i s druhým nováčkem z Mladé Boleslavi. Ale z toho, že je Olomouc až jedenáctá, si Pavel Patera nic nedělá.

„Úplně traumatické to nebylo, hráli jsme venkovní zápasy s těžkými soupeři. Třeba v Pardubicích jsme ale mohli nějaký bod vybojovat, protože jsme dostali gól tři minuty před koncem,“ říkal Patera po posledním úspěšném zápase v Plzni, kde nováček favorita překvapil a odvezl si všechny body.

Dlouholetá opora Kladna a nyní kapitán Olomouce je také rád, že jeho tým nevstoupil do sezony, jako například stále poslední a dlouho bezbodový úřadující mistr ze Zlína.

„Horší by bylo, kdybychom byli úplně na chvostu. Takhle jsme pořád na dosah. Celou sezonu se chceme držet co nejblíže středu tabulky, abychom byli v klidu a mohli jsme hrát s čistou hlavou,“ přeje si 43letý útočník.

Olomouc čeká v rámci 12. extraligového kola souboj s Hradcem Králové, který z posledních pěti zápasů slavil čtyřikrát vítězství. Cíl Hanáků je ale jasný, navázat na nedělní vítězství v Plzni.

„Každé vítězství venku je hrozně důležité na psychiku, ale body musíme potvrdit doma. V úterý máme těžkého soupeře, i když pro nás je těžkým soupeřem asi každý. Extraliga je vyrovnaná,“ dodává Patera, který se svými spoluhráči nastoupí proti Hradci Králové od 19 hodin.

autoři: fk , Petr Hašek
Spustit audio