Česká dvanáctka je dvakrát platinová

5. prosinec 2011

49 kol, 154 českých písní, desetitisíce hlasů, 12 zlatých ocenění, 2 platinová a jedno železné. Tak by se dal v číslech shrnout třetí ročník hitparády Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu. Na jeho začátku byl tucet nejhranějších českých písní z vysílání Radiožurnálu v prosinci 2005, na konci je čtrnáct oceněných.Slavnostní vyhlášení výsledků České dvanáctky za rok 2006 je přichystáno na úterý 20. února od 18 hodin v pražské restauraci Solidní nejistota.

Nejvyšším oceněním je Platinová Česká dvanáctka pro skladbu, která dokázala v jednom ročníku 12x zvítězit. Už na konci května jej obdržel David Uličník za píseň Marie Milá. A těsně před koncem roku se mohl díky úspěchu písně Romeo pod balkonem radovat Vláďa Hron.

Ocenění Zlatá Česká dvanáctka tradičně získává tucet písní (mimo držitelů platinové ceny), které získaly nejvíce bodů za umístění v jednotlivých kolech. Za rok 2006 si jej odnášejí - v abecedním pořadí:
Blázen - Karel Bláha
Jeden den - Dalibor Janda
Jiná už nebudu - Kristýna Peterková
Jsem tady já - Václav Neckář
Nebuď hloupá - Tomáš Savka
Ploty - Prowizorium
Touha - Gabriela Urbánková
The Love Game - Madalena Joao
Voda živá - Aneta Langerová
Zapomeň - Erion
Závrať - Michal Hudček
Ztrácím Tě - Marcela Kyselová

Zvláštní ocenění - Železná Česká dvanáctka - je připraveno pro píseň, která se udržela v žebříčku nejdéle. Za rok 2006 jej získává Aneta Langerová za skladbu Voda živá, kterou vaše hlasy v žebříčku držely plných 48 kol, než z něj těsně před koncem roku vypadla.

Nejúspěšnější skladby z hitparády Česká dvanáctka si můžete poslechnout na stejnojmenných albech. Zatím vyšla dvě, třetí by mělo být pokřtěno v únoru. Ale už v druhém lednovém týdnu začíná 4. ročník hitparády - každé úterý se opět můžete těšit na tucet českých skladeb a posílat hlasy svým oblíbeným interpretům.

CD ČESKÁ DVANÁCTKA 2005

CD Česká dvanáctka má pokračování. Pro všechny, kdo chtějí mít úspěšné skladby z hitparády doma, vyšlo nové v pořadí již druhé CD, na kterém najdete těchto 20 hitů:
Meky Žbirka, Ivana Frülingová - Někdy stačí dát jen dech
Petr Kolář - Vyznání
Vladimír Hron - Když trápení je dvou
Pepa Vojtek, Dan Nekonečný, Šum svistu a další - Jak se krotí krokodýli
Turbo - Královnám
4tet - Lev dnes v noci spí
Heyday - Dance
Roman Vojtek - Noc, ráno
Alice Konečná - Proč ráda tě mám
Divokej Bill - Síť
Vlastimil Horváth - Jen pro tu chvíli
Čechomor - Slunéčko
Ladislav Křížek - Země pohádek
Kristýna Peterková - Jiná už nebudu
Michal Hudček - Závrať
Lucie Bílá - Nebyli jsme jablko
Tomáš Savka - Nebuď hloupá
Tři sestry - Pumpa
Petr Muk - Láska, ta nebezpečná věc
D.J. Hippo - Nestůj a pojď (bonus, disco version)

Logo
autor: jkr
Spustit audio

Více z pořadu