Vánoce a Silvestr s Radiožurnálem

19. prosinec 2007

Vánoce a přelom let můžete strávit ve společnosti Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu. Sváteční dny vám zpříjemníme vánočními melodiemi i koncerty populárních interpretů, jako jsou Harlem Gospel Choir, Lucie Bílá nebo Petr Bende. Dozvíte se, co přinesl končící rok doma, ve světě, v kultuře i fanouškům sportu.

Přímo na Štědrý den po 18. hodině zveme posluchače k Vánočnímu posezení s Hankou Shánělovou a vánočními písničkami. Od 19 hodin nabídneme Vánoční poznámky redaktorů Radiožurnálu - Jana Pokorného, Petra Nováčka, Milana Slezáka a dalších.

Na 20. hodinu jsme připravili Hvězdy nad betlémskou hvězdou, vánoční benefiční koncert z Hudebního divadla v Karlíně s Lucií Bílou, Leonou Machálkovou, Lucií Šoralovou, Bohuslavem Matouškem, Petrem Kotvaldem, Janou Sibera, Ewou Farnou, Gentlemen Singers a Orchestrem Státní opery Praha pod taktovkou Františka Drse. A krátce po 21. hodině zazní Harlem Gospel Choir, tedy záznam jejich koncertu ze Státní opery Praha.

Večer na 1. svátek vánoční, 25. prosince, v 19 hodin nabídneme Vánoční koncert zpěváka Petra Bendeho v Divadle U Hasičů. Po 22. hodině si můžete poslechnout výroční Českou dvanáctku 2007, která představí nejúspěšnější české písně uplynulého roku podle hlasování posluchačů Radiožurnálu.

Pro dny před závěrem roku připravil ČRo 1 - Radiožurnál sérii pořadů, které nabízejí ohlédnutí za uplynulými 365 dny. Postupně připomeneme Rok v Česku (27. prosince po 12. hodině), Rok ve světě (28. prosince po 12. hodině), Rok v kultuře (29. prosince po 17. hodině) a Rok ve sportu (30. prosince po 17. hodině). Reprízy zkrácené podoby Roku v Česku a Roku ve světě si můžete poslechnout vždy v den premiéry po 21. hodině. Reprízu Roku v kultuře vysíláme v neděli po 23. hodině.

Na samotný závěr roku jsme připravili výběr z koncertů, které jsme natočili v průběhu roku. Silvestrovský koncert Radiožurnálu To nejlepší z pořadu Naživo uslyšíte na Silvestra od 20 do 22 hodin. Následujících 5 hodin vás v Radiožurnálové férii moderátoři Vladimír Kroc a František Lutonský provedou silvestrovskou nocí a spojí vás s nejrůznějšími kouty doma i v zahraničí.

Tým reportérů, moderátorů i ostatních pracovníků a spolupracovníků Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu přeje všem posluchačům příjemně strávené Vánoce a úspěšný rok 2008.

Vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a v DVB-T multiplexu společnosti Radiokomunikace (Praha, střední Čechy, Domažlicko, severní Čechy, Brněnsko, Ostravsko). Změna programu vyhrazena.

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autoři: jkr , ekl
Spustit audio

Více z pořadu