Češi byli vždycky masožrouti, říká odbornice na gastronomii a zástupkyně projektu CzechSpecials Marie Horníková
23. leden 2020
Certifikační značku CzechSpecials dostávají restaurace, které mají ve své nabídce kvalitní české speciality. Mezi ně patří nejen svíčková nebo buchty, ale třeba také kvalitně upravený smažený sýr, popírá nelichotivou pověst oblíbeného jídla Marie Horníková. K tradiční české kuchyni podle ní historicky patří především zvěřina, ryby, hlemýždi nebo žabí stehýnka. Proč Češi nejsou hrdí na svoji kuchyni, i když by si to zasloužila, se Marie Horníkové ptala Patricie Strouhalová.
Nejposlouchanější
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Resort spravedlnosti nekomunikuje s kupci bitcoinů. ‚Zhruba půlka je ve vakuu,‘ říká jejich zástupce
-
Unáhlené? V žádném případě, říká policie k šetření Masarykovy smrti. Nová není ani zpráva o injekci jedu
-
Dochází nám, jak moc se řítíme k diktatuře ruského stylu. Pořád v nás ale převládá naděje, říká Gruzínka
-
Írán pokračuje v odvetném ostřelování Izraele, v noci do země vypustil další dvě vlny raket