Češi byli vždycky masožrouti, říká odbornice na gastronomii a zástupkyně projektu CzechSpecials Marie Horníková

23. leden 2020

Certifikační značku CzechSpecials dostávají restaurace, které mají ve své nabídce kvalitní české speciality. Mezi ně patří nejen svíčková nebo buchty, ale třeba také kvalitně upravený smažený sýr, popírá nelichotivou pověst oblíbeného jídla Marie Horníková. K tradiční české kuchyni podle ní historicky patří především zvěřina, ryby, hlemýždi nebo žabí stehýnka. Proč Češi nejsou hrdí na svoji kuchyni, i když by si to zasloužila, se Marie Horníkové ptala Patricie Strouhalová.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.