Češi byli vždycky masožrouti, říká odbornice na gastronomii a zástupkyně projektu CzechSpecials Marie Horníková
23. leden 2020
Certifikační značku CzechSpecials dostávají restaurace, které mají ve své nabídce kvalitní české speciality. Mezi ně patří nejen svíčková nebo buchty, ale třeba také kvalitně upravený smažený sýr, popírá nelichotivou pověst oblíbeného jídla Marie Horníková. K tradiční české kuchyni podle ní historicky patří především zvěřina, ryby, hlemýždi nebo žabí stehýnka. Proč Češi nejsou hrdí na svoji kuchyni, i když by si to zasloužila, se Marie Horníkové ptala Patricie Strouhalová.
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Superdávka připraví chudé domácností i o pět tisíc. Trestá lidi ve vysokých nájmech či žijící o samotě
-
Farna o písni s Dua Lipou: Velké věci se můžou dít. Tohle se stává jednou za život, jestli vůbec
-
VIDEO: Sesuv půdy téměř pohřbil vesnici ve Švýcarsku. Nebezpečí pokračuje, hrozí záplavy
-
‚Už to funguje.‘ Ukrajinci si do několika měsíců vyrobí celou českou pušku