Biatlon živě. Po mistrovství světa pokračuje Světový pohár v norském Holmenkollenu

1. březen 2024

Závěrečný trimestr Světového poháru biatlonistů odstartuje v norském Oslu. S jakou formou se po mistrovství světa v Novém Městě na Moravě představí čeští biatlonisté? Všechny závody z tradiční lyžařské bašty Holmenkollenu uslyšíte v přímém přenosu na Radiožurnálu Sport díky reportérovi Miroslavovi Lencovi. Tak nás laďte od čtvrtka až do neděle.

Odložený závod žen

Čtvrteční vytrvalostní závod biatlonistek ve Světovém poháru v Oslu byl kvůli nepříznivému počasí odložen na pátek. Informovala o tom na svém webu Mezinárodní biatlonová unie IBU. Závod se pojede ve 12:30, o tři hodiny později bude následovat stejná disciplína mužů.

Nabitý program

Biatlonistka Tereza Voborníková byla pátá ve vytrvalostním závodu v Oslu a zajela si životní maximum ve Světovém poháru. V prvním závodu po mistrovství světa v Novém Městě na Moravě se mezi nejlepší prosadily i desátá Markéta Davidová a jedenáctá Jessica Jislová. V závodu odloženém ze čtvrtka nezastřílela ani jedna z 84 biatlonistek bezchybně.

„Jsem za to strašně ráda. Letos se mi žádný individuál nepovedl, takže jsem si dneska řekla, že se s tím nebudu crcat, nebudu nic vyměřovat a že to dopadne, jak to dopadne. Jsem hrozně ráda, že se to na střelnici sešlo. Trať mi tady svědčí, bylo to trošku ledovaté, z čehož já bývám trošku nešťastná, ale jinak jsme dnes měli moc dobré lyže,“ řekla Voborníková České televizi.

Michal Krčmář obsadil v mužském individuálním závodě na 20 kilometrů v Oslu patnáctou příčku. S jednou trestnou minutou ztratil téměř tři minuty na vítězného domácího Nora Sturlu Holma Laegreida.

Víkend pak nabídne závody s hromadným startem a štafety. V sobotu v 13.20 odstartují ženy, v 15.20 muži a vše vyvrcholí v neděli od 12.45 smíšenou štafetou dvojic a ve 14.45 smíšenou štafetu.

autoři: Radiožurnál Sport , Miroslav Lenc , rej
Spustit audio

Související