Rozhodněte o Hitu roku 2001

14. leden 2002

Český rozhlas 1 - Radiožurnál a Agentura Musica Bohemica vyhlásili začátkem letošního roku 2. ročník posluchačské ankety HIT ROKU 2001, jejímž cílem je určit nejpopulárnější česky zpívanou píseň loňského roku a ocenit její autory. O nejlepších písních uplynulého roku můžete hlasovat poštou, na Internetu i přes mobilní telefon.

Podkladem pro hlasování je žebříček třiceti nejčastěji vysílaných skladeb v loňském roce v českých rádiích, tak jak jej sestavila pražská pobočka Mezinárodní federace fonografického průmyslu - IFPI ČR. V participujících časopiseckých titulech je všech třicet nejhranějších písní otištěno v abecedním pořadí a posluchači mají možnost dát hlas maximálně pěti písním, každá z nich dostane jeden hlas. Hlasovat je možné také na Internetu nebo pomocí SMS zpráv .

Všechny nominované písně jsou představeny v třicetidílném seriálu vysílaném na Českém rozhlase 1 - Radiožurnálu. Seriál je vysílán denně v 8:25, ve 14:25 a ve všední dny i ve 22:40, připravuje a uvádí jej Martin Hrdinka. Posluchači mohli hlasovat i pro písně, které nejsou v seznamu uvedeny.

Slavnostní vyhlášení výsledků o nejpopulárnější českou píseň proběhne 26. února 2002 v Klubu MELODIE v Kongresovém centru Praha.

V loňském roce měla anketa velký ohlas, posluchači poslali písničkám více než 70.000 hlasů. Hitem roku 2000 se stala píseň MOST PŘES MINULOST autorů Gabriely Osvaldové a Ondřeje Soukupa v podání Lucie Bílé. Na druhém místě skončila píseň KLÁRA v podání skupiny Chinaski a třetí byla píseň skupiny Lucie - ONA VÍ.

Nominované písně podle abecedy:

1. Bude mi lehká zem Petr Hapka, Jana Kirchner 2. C'est la vie Martin Maxa 3. Dlouhá noc Helena Vondráčková 4. Drobná Paralela Chinaski 5. Goin Blind Mňága a Žďorp 6. Je to prostý Martin Maxa 7. Každej už to ví Žlutej pes 8. Klára Chinaski 9. Lolita Kryštof 10. Milujeme Petr Kotvald 11. Mumuland Petr Kotvald 12. Na chvíli měj rád Janek Ledecký 13. Na sever Kabát 14. Natalie Ilona Csáková 15. Nábojnice Martin Maxa 16. Neděkujem, vypadněte Wanastowi Vjecy 17. Nepovím stůj Milan Daim 18. Neuč slunce hřát Helena Vondráčková 19. Neusínej Petr Muk 20. Nina Ricci Richard Müller 21. Ona ví Lucie 22. Proměny Čechomor a Lenka Dusilová 23. Snadné je žít MIG 21 24. Stačí, když se díváš Anna K. 25. Stoupám ti do hlavy Petr Muk 26. Sugar Town (Š-Š-Š) Zuzana Norisová 27. Večírek za koncem Anna K. 28. Vodopád Helena Vondráčková 29. Zakousnutej do tebe Lucie 30. Zejtra mám Ready Kirken

autoři: jkr , psk
Spustit audio