Zveme vás na největší dechovkovou show Zlaté trumpety aneb Dechovková hitparáda

29. září 2011

Chystaná dechovková sobota 15. října 2011 v Tesla Aréně v pražských Holešovicích vzbuzuje mimořádný zájem nejen v ČR, ale i zahraničí, o čemž svědčí již 3 000 prodaných vstupenek.

Dechovková hitparáda Českého rozhlasu Dvojky nemá v délce vysílání pořadu v Evropě konkurenci. Svaz malých dechovek ČR, Český rozhlas, Folklorní sdružení ČR a spolu s nimi dvanáct kapel toto výročí oslaví živým odehráním stovky nejúspěšnějších písniček, které vybrali posluchači rozhlasu.

Den dechovek a lidovek v pražské Tesla Aréně bude plný překvapení. První host, Ústřední hudba armády České republiky, představí od 14 hodin v druhé premiéře v ČR svou prestižní Gala-show. Vystoupení sklízí obrovský obdiv u diváků v zahraničí a tentokrát ji budou moci posoudit diváci v Tesla Aréně. Dalším hostem v hlavním programu je populární Moravanka, která právě tady připomene svým fanouškům 40 let své muzikantské dráhy. A prozradíme, že její zakladatel a kapelník Jan Slabák oslaví v plné tvůrčí síle životní sedmdesátku.

Spolu s další moravskou kapelou Mistříňankou diváci uvidí a uslyší nesmírně populární především v Rakousku a Německu Vejvodovu kapelu. Obě muziky podpoří písničkami desítka známých interpretů dechovek a lidových písniček z celé ČR a s kapelami vystoupí tři stovky mažoretek z Moravy a Čech, dokonce i páni Husaři- mažoreťáci.

Diváky čeká řada dalších překvapení. Královnu české dechovky Zorku Kohoutovou přiveze do holešovické Tesla Arény až před pódium historický automobil, podobně jako herec, moderátor a v tomto případě především zpěvák Josef Zíma se do haly dostaví koňským spřežením za zvuků Vackovy polky „Čtyři páry bílejch koní“. Připravený je také pokus o rekord - největší počet tanečních párů dechovky „ Pod jednou střechou“ při stejnojmenné polce Karla Valdaufa a Ladislava Jacury.

Už dopoledne budou v areálu vyhrávat mládežnické kapely, vystoupí folklorní soubor Kytice, Patrik a Hynek Horákovi z Domažlic, vítězové celostátní soutěže Zpěváček roku, vyhlašované Folklorním sdružením ČR. Firma Česká chuťovka připravila při této příležitosti v areálu Tesla Arény speciální Farmářské trhy.

Večer po ukončení hlavního programu proběhne vůbec historicky první dechovková diskotéka v této hale. Za doprovodu účinkujících kapel se bude tančit, dokud budou mít tanečníci chuť. A kdo bude chtít, může nechat přímo v hale zahrát „písničku od srdce“ svým blízkým a známým.

Pokud chcete být při této největší evropské dechovkové hitparádě osobně, přijďte 15. října do pražské Tesla Arény na pořad Zlaté trumpety aneb Dechovková hitparáda. Krásné české a moravské písničky v provedení skvělých zpěváků a vynikajících kapel vás určitě nezklamou.

autor: zuf
Spustit audio