Začíná 39. ročník rozhlasového festivalu Prix Bohemia Radio. Na Dvojce si poslechněte Báru Basikovou nebo festivalové glosy Igora Bareše

16. říjen 2023

Od 16. do 19. října čekají návštěvníky Mezinárodního festivalu Prix Bohemia Radio čtyři dny nabité poslechem rozhlasové tvorby a doprovodný program v podobě divadelního představení, reportáží a představení novinek a trendů v oblasti podcastové tvorby. Buďte u toho společně s Dvojkou!

Na Dvojce se z festivalu každý den živě ve 13.40 přihlásí redaktorka Věra Pfeiffer se svými Festivalovými minutami.

Od úterý do čtvrtka bude v 15.20 dění na Prix Bohemia Radio glosovat jeho čestný prezident Igor Bareš. Toho budete moct slyšet i speciálně v úterý od 14.35 v odpoledním vysílání Česko jako na dlani.

Slavnostní zahájení 39. ročníku festivalu Prix Bohemia Radio

V pondělí ve 14.35 na Dvojce uslyšíte Báru Basikovou, která poté vystoupí na slavnostním zahajovacím koncertě v 19 hodin.

Festivalovým tématům se bude věnovat celé dopolední vysílání Dva na Dvojce ve středu, a to od 9 do 11 hodin. V první hodině se zaměříme na rozhlasovou režii. Režiséři Aleš Vrzák, Michal Bureš a Petr Vodička představí zvukové ukázky z Ucha Jana Procházky nebo rozhlasového zpracování románu Tobiáš Lolness.

V druhé hodině se zaměříme na to, jak se dělá rozhlasový festival Prix Bohemia Radio. Pozvání přijal textař Michael Prostějovský, který má na starosti dramaturgii zahajovacího ceremoniálu a je zkušeným členem festivalových porot, moderátorka zahajovacího a závěrečného ceremoniálu Jitka Novotná a dlouholetá autorka Festivalových minut Věra Pfeiffer.

Ve čtvrtek se z festivalu přihlásí i Káva o čtvrté, jejímž speciálním hostem bude generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

autoři: vma , arych
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.