Z malého baru, kde hráli pro dvacet lidí, do největší haly v Česku. Kapela Jelen slaví deset let na hudební scéně

5. leden 2023

Je to jedna z nejpočetnějších skupin tuzemské populární hudby. Skupina Jelen by si ale na podium klidně ještě přizvala hudebníka Bruce Springsteena, který je jejich idolem. Kde jsou hudební kořeny Jelenů? Nejen na to se frontmana Jindry Poláka zeptal redaktor Jiří Štefl.

Před 10 roky odstartovala kapela Jelen svoji spanilou jízdu Českým hudebním éterem. To, že by jednou skončili až v O2 Aréně, tehdy ale vůbec neřešili.

Jindra Polák, kapela Jelen

"Jako spousta kapel si plánuje, že do 10 let vyprodá O2 arénu. My jsme to ale neplánovali. Když jsme se potkali s kluky, to znamená tenkrát jako zakládající členové, já, Martin Kasal a Ondra Málek, tak tam přeskočila taková zvláštní jiskra. My, když jsme si spolu zahráli, tak jsme zjistili, že ta chemie, která mezi námi je, nás hrozně baví. Byli jsme rozhodnutý vytrvat a dotáhnout tu muziku, jak nejdál to půjde. A jestli to bude pro 20 lidí jako na tom našem prvním koncertu u Starý paní na Starém městě, anebo jestli to bude třeba časem, tak to jsme neřešili," říká frontman kapely Jindra Polák.

Výročí deseti let na hudební scéně dělení oslaví kapela Jelen velkým koncertem v pražské O2 aréně. Odehrají ho druhého prosince 2023.

U začátků kapely Jelen byla i zpěvačka Kateřina Marie Tichá, která Jindrovi Polákovi nahrála pro tento rozhovor i speciální vzkaz. Poslechněte si celou reportáž.

autoři: Jiří Štefl , JMys
Spustit audio