Výstava moravských a českých vín v KD Barikádníků

6. duben 2011

Již popatnácté se sejdou milovníci vína a folkloru na výstavě moravských a českých vín v Kulturním domě Barikádníků v pražských Strašnicích, aby okoštovali vínko od více než stovky vinařů a vinařských firem ze všech vinařských regionů republiky a zazpívali si s cimbálovkou Slováckého krúžku.

Celkem bylo do katalogu zařazeno 376 vzorků od 105 vinařů a vinařských firem. K ochutnání bude nabízeno 224 vzorků bílých vín, 131 červených, 18 rosé a 3 vzorky medoviny. Nejvíce jsou zastoupeny z bílých vín odrůdy Veltlínské zelené + červené rané a Ryzlink rýnský, z červených vín je to odrůda Rulandské modré.

V průběhu koštu budou vyhlášeny výsledky hodnocení přihlášených vzorků odrůdy Veltlínské zelené, o kterých rozhodla komise krúžkařských vinařských odborníků pod vedením Jožky Šenka. Hrát bude Cimbálová muzika Slováckého krúžku pod vedením primáše Martina Sochora, zpívat budou Toník Houska, Jožka Šenk, Karel Medek a další členové sboru. Zatančí děvčata a chlapci z chasy.

Košt vína začíná v sobotu 9. dubna 2011 ve 14 hodin v „Barče“, Saratovská 20, Praha 10
(100 m od stanice metra Strašnická). Doprava možná rovněž autobusy 188, 224 a tramvajemi 7, 19 a 26.

Při vstupu obdrží každý návštěvník u pokladny katalog vystavených vzorků vín a koštovačku. Občerstvení po celou dobu koštu je zajištěno.

autor: zuf
Spustit audio