Viktor Pivovarov vystavuje Mezi já a já. Trochu kartonový deník, trochu hudba pro děti

11. září 2023

Ruský malíř a konceptuální umělec Viktor Pivovarov od roku 1982 žije v Praze a stal se neodmyslitelnou postavou české výtvarné scény. Čas od času překvapuje veřejnost svými obrazovými cykly s výrazně autobiografickými rysy, zvláštním melancholickým humorem a s existenciálními i erotickými podtexty. Teď v Galerii Petr Novotný v Praze 7 představuje hravou kolekci maleb na kartonech, kterou nazval Mezi já a já.

Čtěte také

„Tyhle obrázky, které teď vystavuji u Petra Novotného, představují strašně různorodé věci – dá se říct nesourodé. Je to trošku podobné deníku, ale je to takový zvláštní deník: i dopředu, i dozadu. Nejen to, co se událo dneska, dejme tomu, že jdu ráno do ateliéru a maluji nějaký obrázek, který vychází z nálady toho dne, toho rána atd. Ale může to být i obráceně, to znamená, že ten obrázek vychází z nějaké skici, kterou jsem udělal dávno a nerealizoval to,“ přibližuje autor některé ze svých inspiračních zdrojů.

Výstavu Viktor Pivovarov: Mezi já a já můžete navštívit v Galerii Petr Novotný v pražských Holešovicích do 14. října 2023.

autoři: Karel Oujezdský , nav
Spustit audio

Související