Víkend plný hudby a tance! Karlovy Vary představily program slavnostního zahájení lázeňské sezony

17. duben 2024 13:05

Od pátku 3. května do neděle 5. května se ulice, promenády, kolonády a parky v Karlových Varech stanou dějištěm zahájení lázeňské sezony. Město slibuje tři dny plné hudby, tance a divadla.

„Slavnosti jsou samozřejmě také připomínkou našeho zápisu na seznam UNESCO, stejně jako propagací širokého spektra aktivit, které Karlovy Vary činí atraktivní destinací. Zároveň je pro nás zahájení sezony výjimečnou příležitostí k předání nejvyšších městských ocenění vybraným osobnostem, které se významně zasloužily o věhlas města,“ uvedla primátorka Karlových Varů Andrea Pfeffer Ferklová.

Program zahájení sezony bude nabízet nespočet zážitků pro všechny věkové kategorie. Nebude chybět požehnání pramenům, tradiční průvod Karla IV. a jeho družiny, tance dvorních dam, souboje rytířů a představení kejklířů. Smetanovy sady budou hostit jarmark a pro mladší návštěvníky tvořivé dílny.

Poetika, Lenny i přehlídka Beaty Rajské

Hvězdným interpretům bude patřit podium u Alžbětiných lázní. Mezi ty nejatraktivnější bude letos patřit koncert kapel Žlutý pes, Poetika, zpěvačka Lenny nebo hity Petra Nováka, které zazpívá Petr Bende za doprovodu své kapely a Karlovarského symfonického orchestru.

Zahájení lázeňské sezony v Karlových Varech

Novinkou v programu je módní přehlídka Beaty Rajské na Sadové kolonádě a v jejím okolí, která bude volně přístupná veřejnosti. Premiérově se také v rámci zahájení sezony uskuteční Mattoni Grand Drink - Mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů na náplavce u Thermalu. Prostranství před hotelem Thermal bude i letos patřit kulinářské přehlídce Beer & Grill Fest.

Do programu městských slavnostní se zapojují i galerie a další místa, například Becherova vila, Galerie umění Karlovy Vary, karlovarské muzeum, Zámecká věž s interaktivní expozicí UNESCO, Kancelář architektury města s venkovní výstavou 6 let KAMu nebo Císařské lázně, které otevírají novou expozici Tři světy.

Kompletní program najdete tady.  

autor: nkr
Spustit audio