Vánoční soutěž pořadu Motožurnál o lyžařské zájezdy

14. listopad 2005
Motožurnál , Motožurnál

V době od 15. listopadu do 2. prosince 2005 vysílá Český rozhlas 1 - Radiožurnál v pořadu Motožurnál vánoční vědomostní soutěž, přičemž v každém ze tří týdnů celkový vítěz získá lyžařský zájezd (každý pro 2 osoby, ubytování na 7 nocí a 6denní skipas) v oblasti Tonale/Ponte di Legno v ubytovací kapacitě Chalet Presanella v období od 3.-10. 12. 2005 nebo 17.-23. 12. 2005 dle vlastního výběru.

Pravidla soutěže:

1.
Provozovatelem soutěže je Český rozhlas se sídlem Vinohradská 12, Praha 2 (dále jen "provozovatel").

2.
Cenu věnovala cestovní kancelář NEV - DAMA, a. s. se sídlem Elišky Krásnohorské 2/10, 110 00 Praha 1, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze oddíl B., vložka 5469 (dále jen "sponzor").

3.
Soutěž je vědomostní. Je vysílána od 15. listopadu do 2. prosince 2005 (vždy v úterý, středu a čtvrtek, v pátek finále) během pořadu Motožurnál na ČRo 1 - Radiožurnál (pořad je vysílán v době od 13.05 do 13.55 hodin) v době od 13.30 do 13.45 hodin, pokud není zvláštní důvod k programové změně.

4.
Od 15. listopadu do 2. prosince začíná každé soutěžní kolo oznámením telefonního čísla, na kterém se mohou posluchači soutěže zúčastnit. První posluchač, který se dovolá na toto číslo a splňuje podmínky uvedené v těchto pravidlech, se stává soutěžícím.

5.
Moderátor v každém soutěžním kole klade soutěžícím postupně 3 otázky včetně 3 možností odpovědí. Časový limit pro začátek každé odpovědi je 5 vteřin; pokud posluchač začne odpovídat později, neodpoví vůbec nebo řekne nesprávnou odpověď, je odpověď hodnocena jako nesprávná a moderátor klade další otázku. Soutěžící, který v daném dni zodpověděl správně alespoň 2 otázky, postupuje do pátečního finále s tzv. "rozstřelovou" otázkou. Tato otázka bude tipovací, celkovým týdenním vítězem bude ten soutěžící, který se v tipu nejvíce přiblíží správné odpovědi.

6.
V pátek, finálový den, zavolá moderátor všem soutěžícím z předchozích dnů, kteří postoupili do finále, a položí jim tipovací otázku bez možností odpovědí. Pokud během 3 předešlých dní vyhraje jen 1 soutěžící, v pátek ve finálovém kole dostane k tipovací otázce 2 možnosti odpovědi. Odpovědi na tipovací otázku jsou uloženy u provozovatele pro vyhlášení celkového vítěze soutěže v daném týdnu.

7.
Vítěz soutěže každého týdne po skončení nebo přerušení soutěže nepokládá telefon a mimo vysílání sdělí režii ČRo 1 - Radiožurnálu svou adresu pro zaslání výhry a telefonní číslo, na které je možné mu v pátečním finálovém kole volat v době vysílání pořadu Motožurnál.

8.
Ve dnech 18. listopadu, 25. listopadu a 2. prosince (pátky - finálové dny každého týdne) v době vysílání pořadu Motožurnál moderátor (režie) zavolá každého z vítězů předešlých dní, položí mu tipovací otázku a po zavolání všem vítězům a sdělení jejich tipů vyhlásí, kdo z nich nejlépe odpověděl na tipovací otázku. Ten se stává celkovým vítězem daného týdne.

9.
Soutěžící nemůže opakovat tip, který dal soutěžící před ním. V případě shodného nejblíže správného tipu bude oběma takto tipujícím soutěžícím položena doplňující tipovací otázka.

10.
Každý posluchač se může zúčastnit soutěže nejvýše jednou.

11.
Pokud je během soutěžního kola přerušeno spojení se soutěžícím (výpadek signálu apod.) ještě před položením první soutěžní otázky, začíná soutěžní kolo od začátku s novým soutěžícím. Pokud dojde k přerušení spojení až po položení první otázky, začíná soutěžní kolo od začátku s novým soutěžícím. Pokud dojde k přerušení spojení po položení druhé otázky, moderátor vyzve daného soutěžícího, aby ihned volal na uvedené číslo, aby bylo možné v soutěži ten den pokračovat a položit mu novou otázku. Pokud se soutěžící neozve do 5 minut po zveřejnění této výzvy, soutěž pro daný den končí bez toho, aniž by soutěžící postupoval do pátečního finále. Vítězem daného dne/kola se stane ten, kdo správně zodpoví nejméně na 2 otázky.

12.
Soutěž může být přerušena, pokud ČRo 1 - Radiožurnál musí vysílat takovou nepředpokládanou zprávu, přímý vstup nebo přenos, že vzhledem k závažnosti události není možný odklad. Soutěžní kolo v takovém případě bude bez náhrady zrušeno.

13.
Soutěžící bez výhrad přijímá tato pravidla. Poruší-li je, muže být ze hry vyloučen a nemá nárok na výhru. Jakékoliv vymáhání výhry nebo účasti v soutěži právní cestou je vyloučeno. Finanční plnění výhry není možné.

14.
Účastí v soutěži každý soutěžící souhlasí s tím, že provozovatel a sponzor soutěže je oprávněn užít jména a podobizny výherce ve sdělovacích prostředcích a propagačních materiálech provozovatele a sponzora. Účastí v soutěži každý účastník potvrzuje, že je seznámen se všemi právy, která vyplývají ze zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, tj. zejména s tím, že poskytnutí údajů je dobrovolné a že má právo na přístup k nim.

15.
Soutěžící zároveň souhlasí s tím, že provozovatel předá sponzorovi soutěže v případě výhry jméno, příjmení, adresu a telefonní číslo soutěžícího za účelem domluvy a zaslání nebo předání ceny. Soutěžící si výhru vybere přímo u sponzora soutěže na základě předložení poukazu, který mu zašle provozovatel. Výherce, který nejpozději ke dni převzetí ceny nedovršil 15 let věku, je povinen cenu převzít spolu se svým zákonným zástupcem.

16.
Soutěž je určena posluchačům ČRo 1 - Radiožurnálu. Nesmějí se jí zúčastnit zaměstnanci a spolupracovníci provozovatele ani sponzora ve smluvním vztahu a jejich nejbližší rodinní příslušníci.

17.
Provozovatel si vyhrazuje právo měnit pravidla soutěže, případně ji odložit, přerušit, zastavit nebo prodloužit.

18.
Tato pravidla jsou platná ode dne vyhlášení. Jejich plné znění je uloženo v kanceláři šéfredaktora ČRo 1 - Radiožurnálu a vystaveno na internetovém serveru www.izurnal.cz v sekci Soutěže a na internetových stránkách pořadu Motožurnál na motozurnal.automix.cz sekce Akce.

14. listopadu 2005
Jan Pokorný, šéfredaktor ČRo 1 - Radiožurnálu

autoři: jap , lep
Spustit audio