V Chorvatsku zemřel další český turista

25. červenec 2005
Vysílání v Chorvatsku 2009

Další český turista zemřel v Chorvatsku. Český premiér Paroubek odvolal svou dovolenou na Jadranu. Turisté zaplatili na chorvatských dálnicích jen během minulého víkendu 26 milionů kun.

V Chorvatsku na dovolené zemřel další Čech. Postihla ho plicní embolie. Mluvčí ministerstva zahraničí Vít Kolář k tomu doplnil, že ještě jeden český turista byl hospitalizován v chorvatské nemocnici po problémech se srdcem.

Chorvatsko je pro Čechy nejoblíbenější letní turistickou destinací a podle odhadů tráví svou dovolenou u Jadranu až 800 000 obyvatel České republiky. Letos ale v Chorvatsku už zemřelo devět českých turistů.

Chorvatské silnice si na dálničních poplatcích vydělaly během uplynulého víkendu 26 milionů kun. Největší provoz byl na nové dálnici ze Záhřebu do Splitu. Řidiči téměř 160.000 vozidel tu zaplatili přes devět milionů kun.

Český premiér bude trávit dovolenou na jachtě v Chorvasku, psaly dnes místní noviny Slobodna Dalmacia. Našeho premiéra ale na Jadranu nepotkáte. Jeho hostitel, podnikatel Bohumír Ďuričko, byl registrován jako agent StB. Paroubek tvrdí, že o tom nic nevěděl, ale plánovanou dovolenou na Jadranu zrušil.

Počasí v Dalmácii:

Zítra bude v Dalmácii slunečno a hodně teplo, až 33 stupňů Celsia. Moře má být klidné mezi jedničkou a dvojkou, viditelnost 10 až 20 kilometrů a jihovýchodní nebo jihozápadní vítr o rychlosti 4-10 uzlů.

Chorvatští meteorologové zveřejnili tak0 dlouhodobou předpověď počasí pro oblast Splitu. Do konce července bude slunečno, horko, teploty přesáhnou 30 stupňů Celsia. Příjemná bude i teplota moře - průměrně 24 stupňů.

autor: leš
Spustit audio

Více z pořadu