Tomáš Klus: Jsem o dost míň ezo, bio, eko, než si kdo myslí

23. listopad 2019

„Mají o mně zkreslené představy,“ stěžuje si zpěvák na režiséry. Co by si rád zahrál? A proč byl jeho vzorem dlouhou dobu Michal Tučný?

„Jsme o dost míň ezo, bio, eko, než si kdo myslí. Už nelítáme na exotické dovolené a náš život se moc neliší od ostatních lidí,“ tvrdí zpěvák Tomáš Klus v pořadu Moje hvězdy na Dvojce.

„Chci si užívat maximálně času s rodinou a dětmi,“ ujišťuje. „Já si ale rád přivstanu, abych se věnoval taky sám sobě. Pracuji se svou myslí, abych se vyvaroval vzteku a stresu. Chci žít v harmonii.“

Mají o mně zkreslené představy

Teď chystá se svojí kapelou a Janáčkovou filharmonií turné Klusymfonie. Vznikla k němu i stejnojmenná deska. „Je to obrovská týmová hra. Když jsem to poprvé slyšel, tak jsem brečel u vlastních písniček,“ přiznává zpěvák.

V divadle zkouší představení Elefantazie o sloním muži. Blíží se také pokračování pohádky Tajemství staré bambitky, kde hrál prince. On sám ale má jiné představy. „Nejradši bych si zahrál nějakýho grázla. Zatím ale taková nabídka nepřišla. Režiséři o mně mají zkreslené představy,“ povzdechl si zpěvák.

Zpívat chtěl odmala

Hudbu má Tomáš Klus rád od útlého dětství. „Táta byl folkař, objížděl folkové festivaly i se mnou.“ I kvůli tomu byl jeho prvním vzorem a hrdinou Michal Tučný. Zlom přišel se soutěží Czechtalent Zlín, kterou vyhrál.

Kvůli zpěvu dokonce v mládí pověsil na hřebík i slibnou sportovní kariéru. Chodil prý tehdy pod most. „Kamarád mi poradil, že když si něco hodně přeju, budu pod mostem a pojede vlak, tak se to splní. Tak jsem tam stával a čekal na vlak.“

Spustit audio

Související