Tomáš Berdych je ve čtvrtfinále Australian Open, Serena Williamsová vypadla

19. leden 2014

Tomáš Berdych počtvrté v řadě postoupil do čtvrtfinále Australian Open. S turnajem se naopak překvapivě rozloučila v osmifinále ženské dvouhry světová jednička Američanka Serena Williamsová, která nestačila na Srbku Annu Ivanovičovou.

Berdych si v utkání s Jihoafričanem Andersonem počínal suverénně a nedovolil svému soupeři ani jeden set. O postup mezi nejlepší čtyři bude hrát se třetím nasazeným Španělem Ferrerem. Pro Berdycha by to byla v Melbourne první semifinálová účast.

Ivanovičová sice prohrála s Williamsovou první set, ale i v něm působila na kurtu jistěji a byla lepší hráčkou. Američanka udělala během utkání spoustu chyb od základní čáry, čehož dokázala její soupeřka využít.

Ve druhém setu získala srbská tenistka od stavu 4:3 pět her za sebou a dokráčela k senzačnímu postupu. Williamsová prohrála v Melbourne teprve podruhé, když vyhrála první set. Jedenapadesátkrát se po vítězném prvním setu radovala i na konci utkání.

„Možná to nebylo nejlepší, ale za všechno může hra Anny. Hrála skvěle. Já jsem se nepoznávala, dělala jsem spoustu chyb, netrefovala míče. Zkusila jsem předvést to nejlepší, co jsem mohla. Možná jsem nebyla fyzicky na nejlepší úrovni, ale to s porážkou nemá nic společného. Anna hrála opravdu dobrý zápas,“ uznala kvalitu soupeřky Serena Williamsová.

Dařilo se Radku Štěpánkovi, který ve čtyřhře postoupil s Indem Paesem do čtvrtfinále. Na výhru nad indicko-novozélandskou dvojicí Bhampri – Venus jim stačily dva sety.

Naopak na turnaji skončila v ženské čtyřhře Lucie Hradecká. Ta se svojí partnerkou Nizozemkou Krajicekovou nestačily na izraelsko-španělský pár Peerová – Solerová a po vyrovnaných prvních dvou sadách, prohrály v rozhodujícím třetím setu 2:6.

Tenisový turnaj Australian Open (dotace 33 milionů australských dolarů):

Muži:
Dvouhra - 4. kolo:
Berdych (7-ČR) - Anderson (19-JAR) 6:2, 6:2, 6:3, Djokovič (2-Srb) - Fognini (15-It.) 6:3, 6:0, 6:2, Ferrer (3-Šp.) - Mayer (Něm.) 6:7 (5:7), 7:5, 6:2, 6:1.
Čtyřhra - 3. kolo:
Paes, Štěpánek (5-Ind./ČR) - Bhambri, Venus (Indie/N. Zél.) 6:3, 6:2.

Ženy:
Dvouhra - 4. kolo:
Ivanovičová (14-Srb.) - S. Williamsová (1-USA) 4:6, 6:3, 6:3, Li Na (4-Čína) - Makarovová (22-Rus.) 6:2, 6:0, Pennettaová (28-It.) - Kerberová (9-Něm.) 6:1, 4:6, 7:5.
Čtyřhra - 3. kolo:
Peschkeová, Srebotniková (4-ČR/Slovin.) - Hao-Ching Chan, Huberová (13-Tchaj-wan/USA) 6:2 6:7 (6:8), 6:4, Peerová, Solerová (Izr./Šp.) - Hradecká, Krajiceková (ČR/Niz.) 4:6, 7:6 (7:5), 6:2.

Juniorky:
Dvouhra - 1. kolo:
Novotná (ČR) - Lombardová (t.) 6:4, 6:3.

Spustit audio