Tipy na víkend v Plzeňském kraji: RUN for ProCit, Otevírání Nepomuku, pouť u Jiřího nebo Gospel (až) na dřeň

Tento víkend můžete vyrazit na tradiční charitativní běhy, do Nepomuku na otevírání sezóny, za dobrým vínem na Radyni, na folkový koncert pro zámek Čečovice anebo na gospelový večer pro Nadaci pro transplantace kostní dřeně.

Pavlína Jíšová pro zámek Čečovice

Pavlína Jíšová pro zámek Čečovice

Folková zpěvačka Pavlína Jíšová zahraje a zazpívá v Plzni v neděli 21. dubna pro zámek Čečovice. Koncert, jehož výtěžek půjde na opravu tohoto poničeného objektu, se uskuteční od 18 hodin v M-klubu ve Skvrňanech, Macháčkova 28.

Vybrané peníze použije pořádající Klub Ladislava Lábka na spoluúčast v dotačních programech, které získává na rekonstrukci zámku.

Pouť u svatého Jiří

Louku u sv. Jiří v Plzni na Doubravce obsadí ve dnech 19. - 28. dubna pouťové atrakce. Na tradiční pouť se můžete vydat v pondělí - čtvrtek od 15:00 do 21:00, v pátek od 15:00 do 22:00, v sobotu a v neděli od 10:00 do 22:00 hodin.

Pimprlení

Pimprlení

Postupová přehlídka loutkového divadla pro kraje Plzeňský a Karlovarský s výběrem na národní festival Loutkářská Chrudim se koná v sobotu 20. dubna v Moving station Plzeň.

RUN for ProCit

Osmý ročník charitativního běhu RUN for ProCit v sobotu 20. dubna upozorní na problematiku lidí s poruchou autistického spektra a výtěžek bude určen k realizaci Vzdělávacích a sportovně-relaxačních pobytů pro rodiny, které právě o takové děti pečují. Přispět můžete zakoupením startovného nebo drobného dárku. Kromě samotného běhu v Borském parku v Plzni je připraven doprovodný program. Registrace na místě bude spuštěna v 8:30. Start dětského běhu je připraven v 10 hodin, běh na 2 km odstartuje v 10:15, běh na 5 km v 10:45.

Běh Chotěšovem

Každoroční přespolní běh v okolí Chotěšovského kláštera se koná v sobotu 20. dubna. Jedná se o krosový závod. Trasa je vedena okolím kláštera po polních a lesních cestách (85%) a také po asfaltu (15%) v mírně zvlněném terénu s jedním prudkým výběhem (cca 30 m). Délka hlavního závodu je 5,65 km. Jsou připraveny ale i další trasy, a to pro všechny věkové kategorie. Start a cíl závodu je na atletickém stadionu při ZŠ Chotěšov. Zápis závodníků je od 8:15, start žákovských kategorií v 9:30, hlavní závod začne v 11 hodin.

Den Země v zoo

Den Země v zoo

Sobota 20. dubna bude v Zoologické a botanické zahradě města Plzně zasvěcena celosvětovému Dni Země s ekologicky naučným a soutěžním programem. Od 10 do 17 hodin vás čeká program zejména pro rodiny s dětmi. Nabídne ekologicky zaměřenou, naučnou stezku. Hravou a soutěžní formou představí hlavní současné environmentální problémy jednotlivých světadílů.

Otvíráme Nepomuk

Zahájení turistické sezóny v Nepomuku je připraveno na sobotu 20. dubna od 10 do 16 hodin. Čekají vás bezplatné prohlídky muzeí i běžně nepřístupných interiérů i komentované vycházky. V bývalé kapli Božího těla uvidíte ukázky odlévání cínových vojáčků a ve Výtopně ve Dvorci nahlédnete do prostor budoucí historické a modelové železnice. Připraveny jsou prohlídky barokního domu U tří růží i prohlídková trasa po kapličkách. Na náměstí Augustina Němejce proběhne farmářský trh, o hudební doprovod se postará Duo HARHOU a zahraje Liduščino divadlo. Spolu s Nepomukem zahájí sezónu také zámek Zelená Hora, který bude zpřístupněn za symbolické vstupné. Ve 14 hodin zde vystoupí kytarový soubor Crazy Strings.

Radyňské slavnosti vína

Udělejte si jarní procházku na Radyni a na jejím konci se odměňte víny domácí i zahraniční provenience. Pro dobrou náladu tu bude hrát Cimbálovka Michala Horsáka a ZEO orchestra. Na děti čeká doprovodný program v Centru služeb pro turisty. A k vínu budete moci ochutnat i řadu skvělých specialit. Radyňské slavnosti vína se konají v sobotu 20. dubna od 13 do 19 hodin.

Gospel (až) na dřeň

Gospel (až) na dřeň

Benefiční koncerty ve prospěch Nadace pro transplantace kostní dřeně přinášejí do Plzně už řadu let autentický gospel. V neděli 21. dubna se od 18 hodin můžete v ECM Maranatha těšit na velký 90členný sbor složený z hostů z celé ČR a podpořený živou kapelou. To vše pod vedením Alicje Andrejczuk (Polsko) a Davida Daniela (Velká Británie), kteří vystoupí i jako sólisté. Úvod tradičně zajistí plzeňský sbor Touch of Gospel pod vedením Michala Beránka. Vstupenky k dostání pouze na místě (Betlémská kaple v Husově ulici). Podrobnosti najdete na webu gospeltrain.cz.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio