Na Lochotíně se koná osvětový den o práci porodních asistentek

30. duben 2024 14:25

Porodní asistentky mohou být užitečné nejen při porodu. Péči o ženské zdraví nabízí v každém věku – od první menstruace až po menopauzu. Všechna tato témata připomene 3. května v parku u bazénu na Lochotíně v Plzni akce „Oslavte ženské zdraví s porodními asistentkami".

Oslavte ženské zdraví s porodními asistentkami

5. května se slaví Mezinárodní den porodních asistentek. Při této příležitosti připravilo Sdružení porodních asistentek Plzeňského kraje osvětovou akci s názvem „Oslavte ženské zdraví s porodními asistentkami". Chce ukázat, že porodní asistentky mohou provázet ženy celým životem a kromě porodu pomáhat třeba i při prevenci. „Porodní asistentka je zodpovědná vysokoškolsky vzdělaná odbornice. Ženě poskytuje potřebnou podporu, péči i radu, a to zdaleka ne jen v těhotenství a během porodu,“ říká porodní asistentka Lucie Paternová.

Ženské zdraví bude organizace oslavovat v pátek 3. května v parku u lochotínského bazénu v Plzni, a to od 10 do 17 hodin. Návštěvníci se mohou těšit na stánky, výstavy a hlavně široký program pro veřejnost. Akce chce upozornit na důležitost povolání porodních asistentek, ale třeba také udělat osvětu týkající se onemocnění endometriózy. Na akci mohou ženy konzultovat své problémy i sdílet pozitivní zážitky. Vstup je zdarma.

autoři: Anna Matuštíková , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio