Sportovní lezec Adam Ondra: Po olympiádě v Tokiu jsem potřeboval na skalách dobít baterky a získat do sebe hlad po závodění

4. květen 2022

Sportovní lezec Adam Ondra se v Jungle sport parku v Letňanech blýskl vítězstvím na Evropském poháru v boulderingu a čeští fanoušci ho na domácí půdě v rámci mezinárodního závodu mohli vidět po dlouhém třináctiletém čekání!  Připouštěl si tlak před tuzemskými diváky? Změnilo ho manželství? Jaké projekty ho čekají? To vše a mnoho dalšího přímo na místě zjistil reportér Jakub Kanta. Poslechněte si exkluzivní rozhovor s jedním z nejlepších sportovních lezců světa!

Baví Vás ještě lézt v Čechách?

Určitě, protože v České republice se stále nacházejí terény, které poskytují cesty v těch extrémních obtížnostech. I proto mám ještě několik projektů, do kterých se chci pustit. Láká mě Holštejn a také v Moravském krasu na Býčí skále je mnoho projektů s extrémní obtížností.

Doprovází Vás na lezeckých cestách i manželka?

Jelikož byla těhotná, tak mě v posledních měsících raději nechodila jistit, ale v předchozím období se mnou byla v přírodě často. Ale určitě hodláme s rodinou vyrážet do Moravského krasu, který máme z Brna doslova za humny.

Jaký závodní program pro letošní sezonu máte v hlavě?

Vnímám to tak, že na skalní projekty v létě není to správné počasí, protože je moc velké teplo. Zajedu si na dva závody světového poháru v lezení na obtížnost a v půlce srpna mě čeká vrchol sezony v podobě mistrovství Evropy v Mnichově. 

autoři: Jakub Kanta , rej
Spustit audio

Související