SOUTĚŽ: Za tři správné odpovědi získáte skvělý zážitek – máme pro vás voucher na let vrtulníkem

31. prosinec 2020

Pokud dnes 31. prosince odpovíte na všechny tři položené otázky, pošleme Vám velmi zajímavou silvestrovskou cenu – skvělý zážitek. A zážitky jsou často nejlepšími dárky! Cenu do soutěže věnovala společnost FOR FREE DAYS, která se specializuje na zážitkové lety vrtulníkem.

Díky voucheru, který můžete vyhrát za tři správné odpovědi v naší soutěži, se můžete stát součástí projektu Rozlétejme Česko.

Společnost FOR FREE DAYS vám nabídne výlet na některé z více než 300 míst České republiky, která zahrnují jak města, tak památky. Budete se tak moci proletět se vrtulníkem kousek od svého domova a vyfotit si své město nebo dům a přitom obdivovat krásy naší země, majestátní hrady a zámky nebo důvtipné půdorysy historických center z ptačí perspektivy.

Jak soutěžíme?
Každý všední den ve 12:40 vám po soutěžním příspěvku postupně položíme tři otázky, odpovídat na každou musíte začít do pěti vteřin. Pokud začnete odpovídat později, odpověď je neplatná a hodnotíme ji jako nesprávnou. Kompletní pravidla najdete zde.

Informace o letech najdete na webu rozletejmecesko.cz.

Pokud odpovíte na dvě otázky správně...

Pokud odpovíte pouze na dvě otázky správně, dostanete tentokrát pěknou sadu dárků, které se vztahují k expedici Tatra kolem světa 2. Budou mezi nimi třeba dvě knihy účastníka původní expedice Stanislava Synka Tatra kolem světa 1987 – 1990, nástěnný kalendář, zimní čepice, tričko a další dárky.

Jak určitě víte z našeho vysílání, původní Expedice Tatra kolem světa měla na konci 80. let propagovat vůz Tatra a další československé výrobky. Ještě nedávno se předpokládalo, že se navždy ztratily natočené materiály z těchto cest. Dlouhá léta je ve spolupráci s Národním filmovým archivem hledal reportér Radiožurnálu Matěj Skalický, který je nakonec opravdu našel, promítali jsme na začátku letošního roku je zde v budově Českého rozhlasu.

Čtěte také

Dva vozy Tatra byly také zaparkovány před budovou Českého rozhlasu na Vinohradské třídě. Jedním byl stejný typ vozidla, které absolvovalo původní expedici, a druhé, v němž posádka vyrazila v únoru na novou výpravu. Trasa měla vést přes střední a východní Asii, měla projet Jižní, Latinskou i Severní Amerikou a přes africký kontinent zpět do České republiky. Celkem bylo v plánu ujet více než 240 tisíc kilometrů a navštívit téměř 70 zemí světa během téměř tří let.

I když musely být plány cesty kvůli koronaviru upraveny, Expedice Tatra kolem světa 2 bude asi po půlroční přestávce vynucené právě situací kolem pandemie covid-19 pokračovat. Členové týmu na jaře příštího roku vyrazí do Afriky. Původně měla expedice pokračovat v Asii, ale organizátoři se obávají dlouhodobého uzavření hranic tamních zemí. Jedním z hlavních cílů nynější expedice má být šíření dobrého jména Česka ve světě.

Účastníci expedice se budou opět pravidelně „hlásit“ i v našem vysílání.

I pokud odpovíte správně jen na jednu otázku, neodejdete s prázdnou – pošleme Vám cenu útěchy.

autor: psk
Spustit audio