SOUTĚŽ: Za tři správné odpovědi plný stůl dobrot

19. březen 2021

Pokud dnes 19. 3. odpovíte správně na všechny 3 položené otázky, získáte  spoustu lahůdek od paštik po čokoládu.

Pokud odpovíte správně na všechny 3 položené otázky, získáte dneska set dárků gastronomických. Bude mezi nimi například velká sada dobrot od společnosti Melememaso, což je malý český výrobce prémiových pochutin, zejména pak výběrových paštik.

Dárkový box obsahuje jejich delikátní masové produkty a k nim napárované chutney. Čeká vás tedy třeba kombinace Husí paštika s Bordeaux + Kachní rillettes + sezónní speciál a k tomu třeba fíkové chutney nebo jiná kombinace lahůdek.

Firma Melememaso vznikla spojením nápadů dvou kamarádů, kteří byli znaveni předchozí každodenní rutinní prací. Melememaso je jejich nový cíl a životní výzva – neustálé ladění a vymýšlení nových chutí se stalo náplní jejich každodenní práce. Odměnou za vynaložené úsilí byl úspěch v britské soutěži Great taste Awards. Čtyři jejich hodnocené paštiky dostaly toto prestižní ocenění a Husí paštika s Bordeaux získala dokonce ocenění nejvyšší.

Jak soutěžíme?
Každý všední den ve 12:40 vám po soutěžním příspěvku postupně položíme tři otázky, odpovídat na každou musíte začít do pěti vteřin. Pokud začnete odpovídat později, odpověď je neplatná a hodnotíme ji jako nesprávnou. Kompletní pravidla najdete zde.

K tomu vám přidáme plechovky piva od oblíbené české značky Velkopopovický Kozel. I poctivé tradiční řemeslo se musí neustále vylepšovat, a proto ve Velkých Popovicích zapracovali na receptuře oblíbenců Kozla 10 a 11. Ty se díky novému poměru jednotlivých druhů chmele v kombinaci se sladovými látkami dočkaly plnější, bohatší chuti. V sadě, kterou vám zašleme, bude Kozel 10, černý, ležák nebo řezané pivo.

A aby toho nebylo málo, dostanete od nás také dárkové balení skvělé zrnkové kávy ze sítě pražíren a kaváren Mamacoffee nebo výbornou francouzskou čokoládu bez „éček“ a palmového tuku od společnosti Jeff de Bruges.

Pokud odpovíte na 2 otázky správně...

Pokud odpovíte správně pouze na 2 otázky, zašleme vám tentokrát sadu knih. Bude mezi nimi třeba historický román Skříň plná Diora od bestsellerové australské spisovatelky Natashy Lesterové. Kniha v několika časových rovinách ukazuje osud tří žen spojený válkou. Je to nezapomenutelný příběh o tom, jak daleko jsou lidé ochotni zajít, aby ochránili jeden druhého, ohromující portrét odvážných žen, odhodlaných riskovat v čase války vše.

Mezi vašimi knihami bude také další novinka A v srdci láska rovněž od australské spisovatelky Favel Parrettové. Jde o křehký příběh o nejdůležitějších věcech v životě, příběh dvou sester (dvou polovin jedné rodiny) žijících na opačných koncích světa – v Praze a v Melbourne. Kniha je poklonou silným ženám, které všechno unesou a za všech časů udrží rodinná pouta.

A přidáme třeba i novou povídkovou sbírku od uznávané spisovatelky Edy Kriseové s názvem Mluvící hora, která se pohybuje na hranici mezi fikcí a realitou a která vás okouzlí svým bohatým uměleckým jazykovým stylem, ale i další knihy.

Ani při jedné správné odpovědi neodejdete s prázdnou a pošleme vám cenu útěchy.

Spustit audio