SOUTĚŽ: Za tři správné odpovědi medaile od partnera Jizerské 50

5. březen 2021

Pokud dnes 5. 3. odpovíte správně na všechny 3 položené otázky, získáte cenu, kterou ocení nejen fanoušci legendárního závodu.

Čtěte také

Pokud dnes odpovíte správně na všechny 3 položené otázky, získáte praktický dárek od pořadatelů a partnerů tradičních závodů v běžeckém lyžování Jizerská 50.

Dnes to bude stříbrná medaile od České mincovny, kterou dostali pouze letošní vítězové Jizerské 50. Tyto stříbrné mince/medaile se stylizovaným srdcem nesou podtitul Srdcem v bílé stopě. Každý následující ročník bude mít jedna strana medaile nový motiv a vznikne tak kolekce z této unikátní ražby.

A výherci přidáme ještě další dárky od pořadatelů závodů, mezi nimi třeba stylovou čepici z unikátní kolekce SkiTour nebo knihu „Jizerská 50 viděná šesti“ od renomovaných fotografů.

Jak soutěžíme?
Každý všední den ve 12:40 vám po soutěžním příspěvku postupně položíme tři otázky, odpovídat na každou musíte začít do pěti vteřin. Pokud začnete odpovídat později, odpověď je neplatná a hodnotíme ji jako nesprávnou. Kompletní pravidla najdete zde.

Už 54. ročník slavného závodu se konal v Bedřichově v Jizerských horách jen pro profesionály. Amatéři si letos mohou závody zajet virtuálně na webu Jiz50.cz do konce února a závody SkiTour až do konce zimy, tedy do 21. března. Každý účastník obdrží klasický startovní balíček, jehož součástí bude také medaile – mince, ovšem „jen“ mosazná.

Pokud odpovíte na 2 otázky správně...

Pokud odpovíte správně pouze na 2 otázky, zašleme vám tentokrát sadu knih. Bude mezi nimi například nový napínavý román, situovaný do Anglie roku 1964, od jedné z nejčtenějších britských autorek Lesley Pearseové s názvem Dům na druhé straně ulice.

Mezi knihami pro vás bude také úplná novinka – kniha Světem bylin od botanika Romana Pavely. Vydává se v ní do světa bylin z naší přírody i těch, které známe z kuchyně, a v knize najdete i osvědčené recepty.

A přidáme třeba i novou povídkovou sbírku od uznávané spisovatelky Edy Kriseové s názvem Mluvící hora, která se pohybuje na hranici mezi fikcí a realitou a okouzlí vás svým bohatým uměleckým jazykovým stylem.

Ani při jedné správné odpovědi neodejdete s prázdnou a pošleme vám cenu útěchy.

Spustit audio