Soutěž: Za 3 správné odpovědi sada kulturních cen

5. červenec 2023

Pokud dnes 5. 7. odpovíte správně na všechny 3 otázky, máme pro Vás sadu letních kulturních cen.

Pokud odpovíte správně na všechny 3 položené otázky, zašleme Vám sadu kulturních cen. Jednak pro Vás máme vstupenky na představení z letošního ročníku nejstarší a největší přehlídky divadelních her Williama Shakespeara pod širým nebem v Evropě, na Letní shakespearovské slavnosti.

Konkrétně Vám zašleme buď vstupenky na magickou komedii Bouře, která je poslední velkou Shakespearovou hrou a je pokládána za jeho nejosobnější výpověď. Nebo si můžete vybrat Hamleta, což je klasický příběh „o šílenství v šílené době, která nám může připomínat dobu, ve které žijeme i my“. Hra je v letošní premiéře uváděná ve slovenštině.

Představení Shakespearovských slavností se hrají v krásném prostředí v Nejvyšším purkrabství na Pražském hradě. Je pro ně typické, že obsazováni jsou ti nejlepší herci ze současné divadelní scény; kromě výborných výkonů a romantického prostředí se můžete těšit i na netypické jevištní dekorace.

Ke vstupenkám vám ještě přidáme sadu knížek pro vaše „letní čtení“. Bude mezi nimi např. novinka Ztracená kapitola od Caroline Bishopové, která se odehrává jak v současnosti v Británii, tak v poválečném Lyonu ve Francii; je to radostný, půvabně vystavěný román o tom, jak uniknout z pout minulosti a žít naplno, hřejivý příběh o přátelství a odpuštění.

A přidáme třeba i letní oddechovku s názvem Knihomolové od Emily Henryové, kniha je vítězem ocenění Goodreads Best Romance 2022.

Jak soutěžíme?
Každý všední den ve 12:40 vám po soutěžním příspěvku postupně položíme tři otázky, odpovídat na každou musíte začít do pěti vteřin. Pokud začnete odpovídat později, odpověď je neplatná a hodnotíme ji jako nesprávnou. Kompletní pravidla najdete zde.

A co když se jednou spletete?

Pokud odpovíte pouze na 2 otázky správně, zašleme vám dárkový balíček od pořadatelů seriálu turistických výšlapů Nahoru na horu – i to by pro vás mohl být třeba tip, jak strávit volné dny v letošním létě. Mezi cenami je totiž bezplatná registrace pro dvě osoby na celý seriál, ale i batůžek a další dárky od partnerů seriálu.

Pokud odpovíte správně jen na 1 otázku, neodejdete s prázdnou. Pošleme vám cenu útěchy jako dárek přímo od Radiožurnálu.

autor: psk
Spustit audio