Soutěž: Za 3 správné odpovědi krásné audioknihy

15. duben 2019

Pokud dnech 15. 4. odpovíte správně na všechny 3 otázky moderátora, máme pro vás opět zajímavé ceny. Tentokrát půjde o knihy.

Pokud jde o audioknihy, bude to sada těch, které akorát „bojují“ o titul „Audiokniha roku 2018“, kterou uděluje Asociace vydavatelů audioknih.  Můžou mezi nimi být např.: První dámská detektivní kancelář, Případů se ujímá Jeeves, 451 stupňů Fahrenheita, Citlivý člověk, Román o růži, Prašina nebo Stará dáma vaří jed. Nejvíce nominací v letošním ročníku získalo nakladatelství One Hot Book, pravidelně se umísťuje i náš Radioservis.

„Audiokniha roku“ je už prestižní ocenění, celkově do ní přihlásili vydavatelé za rok 2018 dokonce 94 titulů. Ceny budou uděleny v osmi kategoriích, o vítězích rozhoduje odborná porota + bude opět vyhlášená Cena veřejnosti (ještě se můžete zapojit, hlasování na webu audiokniharoku.cz končí dneska, 15. dubna, vítězové budou známí 24. dubna). Mezi interprety jsou v užší nominaci Petr Čtvrtníček, Jaromír Meduna, Jaroslav Plesl, Matouš Ruml, Martin Stránský; mezi ženami se o titul „Nejlepší interpretka“ ucházejí Taťjana Medvecká, Zuzana Slavíková, Hana Maciuchová, Milena Steinmaslová a Tereza Bebarová.

K sadě audioknih Vám ještě přidáme i knihy tištěné, mezi nimi třeba novinku „Čas zrádců“ s podtitulem Cambridgeská pětka, což je špionážní krimi z univerzitního prostředí napsaný historičkou z Princetonu Hannah Coller. K tomu ještě přidáme třeba moderní romanci „53 dopisů pro mou lásku“ známé americké autorky Leylah Attar.

Jak soutěžíme?
Každý všední den ve 12:40 vám po soutěžním příspěvku postupně položíme tři otázky, odpovídat na každou musíte začít do pěti vteřin. Pokud začnete odpovídat později, odpověď je neplatná a hodnotíme ji jako nesprávnou. Kompletní pravidla najdete zde.

A co když se jednou spletete?

Pokud odpovíte na 2 otázky správně, dostanete dneska cenu tenisovou – vstupenky na Fed cup, na zápas play off, který je beznadějně vyprodaný. Zápasy fedcupové baráže sehrají naše tenistky proti Kanadě, utkání se uskuteční na antuce v Národním tenisovém centru Morava v Prostějově tento týden 20. a 21. dubna.

Jedničkou českého výběru kapitána Petra Pály bude talentovaná devatenáctiletá Markéta Vondroušová a v nominaci je možná trošku překvapivě i s kariérou se loučící Lucie Šafářová. V sestavě jsou i druhá deblistka světa Barbora Krejčíková a premiérově Karolína Muchová s Marií Bouzkovou.

Kanadu naše tenistky ve Fed cupu porazily ve všech šesti vzájemných zápasech, naposledy zvítězily v prvním kole před čtyřmi lety. Letos Češky v 1. kole podlehly v Ostravě Rumunsku 2:3 a čeká je první baráž od roku 2008. Tehdy se přes Izrael dostaly mezi elitu a od té doby získaly šest titulů během osmi let. Takže určitě uvidíte pěkný tenis, můžete si vybrat, jestli budete chtít vstupenky na sobotu nebo na neděli, určitě to bude emotivní záležitost.

Za pouze jednu správnou odpoveď cena útěchy

Pokud odpovíte správně jen na 1 otázku, neodejdete s prázdnou. Pošleme vám cenu útěchy jako dárek přímo od Radiožurnálu.

autor: psk
Spustit audio