Soutěž: Za 3 správné odpovědi dárek pro krásu i zdraví

7. leden 2021

Pokud dne 7. 1. odpovíte správně na všechny 3 otázky moderátora, máme pro vás opět zajímavou cenu, tentokrát v podobě potravinových doplňků.

Pokud dnes odpovíte správně na všechny 3 položené otázky, pošleme vám pěknou cenu od společnosti Vitage, která se zabývá výrobou a prodejem doplňků stravy pro udržení krásy, zdraví a vitality.

Balíček v hodnotě přes 3000 korun obsahuje doplňky stravy Hyalive s kyselinou hyaluronovou pro péči o pleť a přípravek Collagenlive, který obsahuje bioaktivní mořský kolagen pro zpevnění struktury pletí a kloubů. To vše na dobu 6 měsíců.

Jak soutěžíme?
Každý všední den ve 12:40 vám po soutěžním příspěvku postupně položíme tři otázky, odpovídat na každou musíte začít do pěti vteřin. Pokud začnete odpovídat později, odpověď je neplatná a hodnotíme ji jako nesprávnou. Kompletní pravidla najdete zde.

A co když se jednou spletete?

Pokud odpovíte pouze na 2 otázky správně, dostanete tentokrát pěknou sadu dárků, které se vztahují k expedici Tatra kolem světa 2. Mezi vašimi dárky budou například dvě knihy účastníka původní expedice Stanislava Synka „Tatra kolem světa 1987–1990“, nástěnný kalendář, zimní čepice, tričko a další dárky.

Jak určitě víte z našeho vysílání, původní Expedice Tatra kolem světa měla na konci 80. let propagovat vůz Tatra a další československé výrobky. Ještě nedávno se předpokládalo, že se navždy ztratily natočené materiály z těchto cest. Dlouhá léta je ve spolupráci s Národním filmovým archivem hledal reportér Radiožurnálu Matěj Skalický, který je nakonec opravdu našel, promítali jsme na začátku loňského roku.

Dva vozy Tatra byly také zaparkované před budovou Českého rozhlasu na Vinohradské třídě. Jedním byl stejný typ vozidla, které absolvovalo původní expedici, a druhé, v němž posádka vyrazila v únoru na novou výpravu.

Trasa měla vést přes střední a východní Asii, měla projet Jižní, Latinskou i Severní Amerikou a přes africký kontinent zpět do České republiky. Celkem bylo v plánu ujet více než 240 000 kilometrů a navštívit téměř 70 zemí světa během téměř 3 let.

I když musely být plány cesty kvůli koronaviru upraveny, expedice Tatra kolem světa 2 bude asi po půlroční přestávce vynucené právě situací kolem pandemie covid-19 pokračovat. Členové týmu na jaře letošního roku vyrazí do Afriky.

Původně měla expedice pokračovat v Asii, ale organizátoři se obávají dlouhodobého uzavření hranic tamních zemí. Jedním z hlavních cílů nynější expedice má být šíření dobrého jména Česka ve světě. Účastníci expedice se budou opět pravidelně „hlásit“ i v našem vysílání.

Za pouze jednu správnou odpověď cena útěchy

Pokud odpovíte správně jen na 1 otázku, neodejdete s prázdnou. Pošleme vám cenu útěchy jako dárek přímo od Radiožurnálu.

autor: psk
Spustit audio