SOUTĚŽ: Radiožurnál vás vezme do kina na předpremiéru filmu Betlémské světlo. Podívejte se, kdy soutěžíme

28. únor 2022

Radiožurnál opět rozdá vstupenky, tentokrát na film z dílny otce a syna Svěrákových. Od pondělí do čtvrtka rozdáme celkem 160 lístků. Zkuste štěstí a nalaďte si Dopolední Radiožurnál.

Stárnoucímu spisovateli Karlu Šejnohovi (Zdeněk Svěrák) už psaní nejde jako dřív. Nedokončené povídky se mu hromadí v hlavě, jejich postavy vylézají na denní světlo a dožadují se, aby autor pokračoval v ději. Všichni něco chtějí. Fotograf Matěj chce získat nedobytnou Vendulu z lékárny, pan Bohumil prosí, aby udělal zázrak, automechanik Bakalář by chtěl být léčitelem. Do toho vstupuje z reálného světa Šejnohova manželka, která si myslí, že už by měl psaní nechat a konečně se věnovat jí.

Betlémské světlo je osmý film, na němž Zdeněk Svěrák spolupracoval se svým synem Janem, který je autorem scénáře. Napsal ho, stejně jako ten předchozí k filmu Po strništi bos, podle povídek svého otce. V hlavních rolích se kromě Zdeňka Svěráka představí Daniela Kolářová, Ondřej Vetchý, Vojta Kotek, Tereza Ramba, Vladimír Javorský nebo Jitka Čvančarová.

Čtěte také

Na filmu se podíleli také architekt Jan Vlasák a kostýmní návrhářka Simona Rybáková. „Dali jsme každé postavě a jejímu příběhu vlastní škálu barev. Dodržujeme je v kostýmech, rekvizitách i v barvách dekorací. Jak se spolu postavy a jejich příběhy setkávají, vznikají z toho nové a často opravdu krásné kombinace. Náš film je komedie plná fantazie a takový žánr si o barevnou opulentnost přímo říká,“ konstatuje režisér Jan Svěrák.

Film má premiéru 10. března. 

Jak soutěžit

Poslouchejte od pondělí 28. února do čtvrtka 3. března Dopolední Radiožurnál a mějte připravený počítač, tablet nebo mobil. Celkem se hraje o 160 vstupenek pro 80 výherců. Denně soutěžíme o projekci v Praze a ve středu a ve čtvrtek také o vouchery do kin sítě CineStar v Hradci Králové, Olomouci, Ostravě, Jihlavě, Českých Budějovicích, Plzni, Liberci, Mladé Boleslavi a Pardubicích.

Jakmile vás k tomu moderátor vyzve, napište na e-mail vstupenky@rozhlas.cz v pondělí a v úterý větu „Chci vstupenky do Prahy“ a ve středu a ve čtvrtek „Chci vstupenky do (a název města)“

Kdy a kde se promítá?

  • Praha: 8. 3. od 17:030 v kině Atlas, Sokolovská 1, Praha 8 (projekci uvede moderátor Radiožurnálu Vladimír Kroc a zúčastní se i někteří z tvůrců filmu).
  • Vouchery do regionů platí v multikinech sítě CineStar.

Kompletní pravidla najdete zde. O výhře výherce ve stejný den informujeme odpovědí na jejich původní e-mail.

autoři: Radiožurnál , and | zdroj: iROZHLAS.cz; Bioscop
Spustit audio