SOUTĚŽ: Radiožurnál vás vezme do kina na film Poslední závod. Podívejte se, kdy soutěžíme

21. březen 2022

Radiožurnál opět rozdá vstupenky, tentokrát na nejnovější filmové ztvárnění legendárního tragického příběhu Hanče a Vrbaty. Od pondělí do středy rozdáme celkem 140 lístků. Zkuste štěstí a nalaďte si Ranní Radiožurnál.

Výpravné filmové drama Poslední závod režiséra Tomáše Hodana přibližuje události z mrazivých hřebenů Krkonoš tak, jak se opravdu staly. Vyzdvihuje důležitou a zapomenutou postavu Emericha Ratha, který se jako jediný Němec zúčastňoval českých závodů, ostatní Němci z Krkonoš je z nacionálních důvodů bojkotovali.

Čtěte také

Hanč a Rath se proto dobře znali a setkali se i na startu významného závodu v březnu roku 1913. Po prvním kole se počasí na hřebenech prudce zhoršilo, vypukla sněhová vánice a všichni postupně vzdali. Hanč zůstal na trati sám, závod o první místo se ovšem změnil v závod o holý život.

Vrbata stojí na trati jako jediný divák, Rath se vydává Hančovi na pomoc a všichni tři začínají v nelidském mraze a neproniknutelné vichřici psát příběh o hrdinství, odvaze, vůli a přátelství. 

Film Poslední závod vstoupí do kin 24. března, tedy přesně v den výročí tehdejšího lyžařského závodu. Natáčel se v mrazu přesně v místech, kde se před téměř 110 lety završil tragický osud protagonistů.

Hanče si zahrál Kryštof Hádek, Ratha zase Marek Adamczyk. V dalších rolích se představí Judit Bárdos, Oldřich Kaiser, Vladimír Pokorný, Vladimír Javorský nebo Jaroslav Plesl.

Jak soutěžit

Celkem se hraje o 140 vstupenek pro 70 výherců. Denně soutěžíme o projekci v Praze a v úterý čtvrtka a ve středu také o vouchery na na projekce v multikinech sítě CineStar v dalších městech, konkrétně v Hradci Králové, Olomouci, Ostravě, Jihlavě, Českých Budějovicích, Plzni, Liberci, Mladé Boleslavi a Pardubicích.

Poslouchejte od pondělí 21. do středy 23. března Ranní Radiožurnál a mějte připravený počítač, tablet nebo mobil. Jakmile vás k tomu moderátor vyzve, napište na e-mail vstupenky@rozhlas.cz větu „Chci vstupenky do název města“. 

Kdy a kde se promítá?

  • Praha: 23. 3. od 18:00 Cinema City Slovanský dům;
  • regiony: voucher můžete uplatnit v multikinech sítě CineStar.

Kompletní pravidla najdete zde. O výhře výherce ve stejný den informujeme odpovědí na jejich původní e-mail.

autoři: Radiožurnál , and | zdroj: iROZHLAS.cz; Bioscop
Spustit audio