SOUTĚŽ: Radiožurnál vás vezme do kina na film Il Boemo. Podívejte se, kdy soutěžíme

10. říjen 2022

Radiožurnál opět rozdá vstupenky, tentokrát na nový český film o hudebním skladateli Josefu Myslivečkovi s Vojtěchem Dykem v hlavní roli. Od pondělí do středy rozdáme celkem 140 lístků. Zkuste štěstí a nalaďte si Ranní Radiožurnál.

Josef Mysliveček byl synem pražského mlynáře, který se navzdory očekávání rodiny vydal za svým snem do Itálie, světového centra opery, a na rozdíl od mnoha jiných se tam dokázal prosadit a dosáhnout hvězdné kariéry.

Čtěte také

O nejslavnějším českém hudebním skladateli 18. století se dochovalo jen velmi málo informací. Klíčovou součástí filmového vyprávění režiséra Petra Václava se proto stává samotná jeho hudba. Dokonalý hudební zážitek si vychutnáte díky nejlepším současným hudebním interpretům barokní hudby v čele s Václavem Luksem a Collegiem 1704.

Do Benátek, Neapole a dalších italských měst tehdejší doby vás přenesou do detailů propracované reálie tehdejšího světa, a to jak kostýmy, masky a výprava, tak zcela autentický výkon Vojtěcha Dyka v hlavní roli, který celou svou roli zvládl nastudovat v italštině.

Jak soutěžit

Celkem se hraje o 140 vstupenek pro 70 výherců. V pondělí můžete získat lístky na projekci v Brně a Ostravě, v úterý soutěžíme o vstupenky v Praze a ve středu v Hradci Králové a Plzni. Vzhledem k malému počtu výher to bude každý desátý v pořadí.

Poslouchejte od pondělí 10. do středy 13. října Ranní Radiožurnál a mějte připravený počítač, tablet nebo mobil. Jakmile vás k tomu moderátor vyzve, napište na e-mail vstupenky@rozhlas.cz  větu „Chci do Brna/Ostravy/Prahy/Plzně/Hradce“.

Kdy a kde se promítá?

  • 14. 10. Brno (kino Scala),
  • 16. 10. Ostrava (Cinema City),
  • 17. 10. Praha (Kino Pilotů),
  • 21. 10. Hradec Králové (Bio Central),
  • 24. 10. Plzeň (Cinestar)

 

Více o filmu: www.ilboemo.cz

Kompletní pravidla najdete zde. O výhře výherce ve stejný den informujeme odpovědí na jejich původní e-mail.

autoři: Radiožurnál , and | zdroj: DONART Film
Spustit audio