SOUTĚŽ: Radiožurnál vás vezme do divadla na představení Dekkadancers. Podívejte se, kdy soutěžíme

23. říjen 2023

Radiožurnál opět rozdá vstupenky, tentokrát na představení Tramvaj do stanice touha, které uvede soubor Dekkadancers na Jatkách 78. Zkuste štěstí a nalaďte si od pondělí do středy Ranní Radiožurnál.

Bývalá jižanská kráska Blanche DuBois nečekaně navštíví sestru Stellu a jejího hrubiánského manžela Stanleyho. Blanchein křehký svět se bortí ve chvíli, kdy se Stanley začíná až příliš nebezpečně přibližovat pravdě o její minulosti. Prostřednictvím strhující choreografie, podmanivé hudby a vynikajícího obsazení se přeneseme do místa, v němž se střetává realita a iluze, křehkost a maskulinita i vřelost a netečnost.

DEKKADANCERS přivážejí do Prahy světoznámý a progresivní tým choreografa a režiséra Arthura Pity. V tomto jedinečném složení přetaví klasickou hru Tennessee Williamse z roku 1947 v současný a elektrizující hudebně-taneční zážitek. Surovou a upocenou atmosféru letního New Orleans naplní autorská hudba předního skladatele Franka Moona. Dobový otisk do inscenace vnese scéna a kostýmy výtvarníka Yanna Seabry.

Všechny tři osobnosti žijí a tvoří v Londýně. Arthur Pita (původem Portugalec), Frank Moon (Brit) a Yann Seabra (původem Brazilec) vytvořili inscenace pro nejprestižnější světové scény, jako jsou The Royal Ballet a Sadler's Wells v Londýně, San Francisco Ballet či Joyce Theatre v New Yorku.

Jak soutěžit

Poslouchejte od pondělí 23. do středy 25. dubna Ranní Radiožurnál a mějte připravený počítač, tablet nebo mobil. Celkem se hraje o 12 lístků pro 6 výherců.

Jakmile vás k tomu moderátor vyzve, napište na e-mail vstupenky@rozhlas.cz větu „Chci na Jatka“. Denně vybereme dva výherce.

Dekkadancers: Tramvaj do stanice touha

Jazzem prosycená infuze současného tance na motivy hry Tennesseeho Williamse ve zpracování Arthura Pity a DEKKADANCERS.

  • Kdy: 12.11. od 19:30
  • Kde: Jatka 78, Holešovická tržnice, Praha 7

Kompletní pravidla najdete zde. O výhře výherce ve stejný den informujeme odpovědí na jejich původní e-mail.

autoři: Radiožurnál , and | zdroj: Jatka 78
Spustit audio

Související