SOUTĚŽ: Poslouchejte víkendový Sportžurnál a vyhrajte komiks o historii českého hokeje Hrdinové 2

6. prosinec 2019

Kdo byla naše první hokejová hvězda? Který český hokejista vyhrál tenisový Wimbledon? Proč skončili mistři světa z roku 1947 ve vězení? Nejen na tyto otázky odpovídá kniha Hrdinové 2: Největší příběhy českého hokeje, která je od začátku listopadu k dostání na pultech. 

Pokračování úspěšné publikace Hrdinové, vydané v roce 2017 nakladatelstvím Yinachi, je výpravná kniha, která  na několika stovkách stran vypráví zásadní okamžiky spojené s historií českého ledního hokeje.

Ukázka z knihy Hrdinové 2: Největší příběhy českého hokeje

Komiks kreslíře Vojtěcha Šedy a autora textů Ondřeje Fuczika, držitele ceny Magnesia Litera, mapuje zásadní milníky nejpopulárnějšího sportu u nás. Nechce však být klasickou sportovní encyklopedii plnou čísel, dat a termínů.

Celou knihou provází čtenáře dva imaginární kamarádi, kteří jako děti najdou na půdě kufr plný hokejové výzbroje po dědečkovi. Chronologicky s dějem knihy stárnou a prožívají úspěchy i pády svých hrdinů mezi mantinely.

Jak soutěžit

Chcete získat knihu zdarma? Pak poslouchejte v sobotu a v neděli 7. a 8. prosince mezi 18. až 20. hodinou Sportžurnál a mějte připravený počítač, tablet nebo mobil. Deset nejrychlejších posluchačů získá knihu Hrdinové 2 zdarma.

Jakmile vás k tomu moderátor vyzve, napište na e-mail vstupenky@rozhlas.cz větu „Chci knihu Hrdinové 2“.

Kompletní pravidla najdete zde. O výhře výherce ve stejný den informujeme odpovědí na jejich původní e-mail. Knihy pošleme poštou nadcházející týden.

autor: Radiožurnál
Spustit audio

Více z pořadu