SOUTĚŽ: Pojďte s námi na slavnostní premiéru filmu Hovory s TGM

15. říjen 2018

Radiožurnál, partner českých filmů, zve do kina. Fanouškům rozdává celkem 40 vstupenek na pražskou premiéru historického drama Hovory s TGM, které se zúčastní i tvůrci filmu.

TGM v Americe

Prezident T. G. Masaryk ve své pracovně na Pražském hradě

Tomáš Masaryk si vzal dceru amerického podnikatele Charlotte Garrigue v newyorském Brooklynu už v roce 1878. Stejná kuráž a zarputilost, se kterou se původně chudý doktor filozofie prosadil v bohaté americké rodině, mu později pomohla v boji o republiku. Kudy Masaryk v Americe putoval? Kde zažil vrchol své americké cesty? Poslechněte si celý seriál.

Píše se rok 1928. Karel Čapek navštěvuje na zámku v Topolčiankách Masaryka. Chce mu nabídnout část honoráře za knihu jejich hovorů, která vzniká k 10. výročí mladé Československé republiky. Prezident ale není v dobrém rozmaru, jeho dcera mu totiž zakázala knihu vydat. Toto setkání nebude snadné. Čapek sice spěchá, celou situaci ale nemůže nechat bez odezvy a nechává se zatáhnout do vzrušené debaty. Debaty o dcerách, o světě, o politice i politicích, o Češích, o lásce a o ženách. Masaryk ukazuje, že není pouze tatíček zakladatel a chladná ikona z učebnic, ale muž z masa a kostí…

Jak soutěžit

Chcete jít na český historický film Hovory s TGM zadarmo? Poslouchejte od 15. až do 16. října Ranní Radiožurnál a mějte připravený počítač, tablet nebo mobil. Každý den rozdáme po dvou vstupenkách 20 nejrychlejším posluchačům vstupenky na pražskou předpremiéru v Cinema City ve Slovanském domě v Praze.

Jakmile vás k tomu v Ranním Radiožurnálu moderátor vyzve, napište na e-mail vstupenky@rozhlas.cz větu „Chci vstupenky na film“. Kompletní pravidla najdete zde.

Hovory s TGM
Kde? v kině Cinema City ve Slovanském domě (Na Příkopě 22, 110 00 Praha 1 – Nové město)
Kdy? 16. 10. od 19:00

O výhře výherce ve stejný den informujeme odpovědí na jejich původní e-mail.

autor: Radiožurnál | zdroj: Bontonfilm
Spustit audio