Soutěž o pobyt na veletrhu v Amsterodamu

30. duben 2007
Motožurnál , Motožurnál

Vyhrajte VIP pobyt na veletrhu The European Road Transport Show v Amsterdamu. Nalaďte si po 13. hodině Motožurnál a jeho novou soutěž na téma Mladý evropský řidič kamionu 2007. Buďte u říjnové přehlídky toho nejlepšího a nejnovějšího ze světa trucků.

V době od 30. dubna do 18. května 2007 vysílá Český rozhlas 1 - Radiožurnál v pořadu Motožurnál vědomostní soutěž, přičemž celkový vítěz získá poukázku na VIP pobyt, cestu a vstupenky pro dvě osoby na víkend 26.-28. října 2007 na veletrh užitkových vozů The European Road Transport Show 2007, který se v daném termínu koná v nizozemském Amsterdamu.

Pravidla soutěže:

1.
Provozovatelem soutěže je Český rozhlas se sídlem Vinohradská 12, Praha 2 (dále jen "provozovatel").

2.
Ceny do soutěže věnovala Scania Czech Republic, s. r. o. se sídlem Chrášťany 186, 252 19 Rudná u Prahy (dále jen "partner").

3.
Soutěž je vědomostní. Je vysílána od 30. dubna do 18. května 2007 (vždy pondělí, úterý a středa, ve čtvrtek semifinále a v pátek 18. 5. velké finále) během pořadu Motožurnál na ČRo 1 - Radiožurnál (pořad je vysílán v době od 13.05 do 13.55 hod.) v době mezi 13.30 a 13.45 hod., pokud není zvláštní důvod k programové změně.

4.
Každé soutěžní kolo (po, út, st) začíná oznámením telefonního čísla, na kterém se mohou posluchači soutěže zúčastnit. První posluchač, který se dovolá na toto číslo a splňuje podmínky uvedené v těchto pravidlech, se stává soutěžícím.

5.
Moderátor v každém soutěžním kole klade soutěžícímu postupně 3 otázky a ke každé nabízí 3 možné odpovědi. Časový limit pro začátek každé odpovědi je 5 vteřin; pokud posluchač začne odpovídat později, neodpoví vůbec nebo řekne nesprávnou odpověď, je odpověď hodnocena jako nesprávná.
Soutěžící, který v daném dni zodpověděl správně alespoň 2 otázky, je vítězem soutěžního kola a postupuje do čtvrtečního semifinále s tzv. "rozstřelovou" otázkou. Tato otázka bude tipovací, celkovým týdenním vítězem bude ten soutěžící, který se v tipu nejvíce přiblíží správné odpovědi. Pokud během soutěžních kol týdne vyhraje jen 1 soutěžící, ve čtvrtek v semifinálovém kole dostane k tipovací otázce 2 možné odpovědi.

6.
V pátek 18. května, finálový den, zavolá moderátor všem semifinálovým vítězům, kteří postoupili do finále, a položí jim tipovací otázku bez možných odpovědí. Pokud během semifinálových dní vyhraje jen 1 soutěžící, v pátek ve finálovém kole dostane k tipovací otázce 2 možné odpovědi. Odpovědi na tipovací otázku jsou uloženy u provozovatele pro vyhlášení celkového vítěze soutěže v daném týdnu.

7.
Vítěz soutěže každého dne po skončení nebo přerušení soutěže nepokládá telefon a mimo vysílání sdělí režii ČRo 1 - Radiožurnálu své jméno a telefonní číslo, na které je možné mu ve čtvrtečním semifinálovém kole volat v době vysílání pořadu Motožurnál.

8.
Ve dnech 3. května, 10. května a 17. května (čtvrtky - semifinálové dny každého týdne) v době vysílání pořadu Motožurnál moderátor (režie) zavolá každého z vítězů předešlých dní, položí mu tipovací otázku a po zavolání všem vítězům a sdělení jejich tipů vyhlásí, kdo z nich nejlépe odpověděl na tipovací otázku. Ten pak postupuje do finále v pátek 18. května.
V pátek 18. května v době vysílání pořadu Motožurnál moderátor (režie) zavolá každého úspěšného semifinalistu, položí mu tipovací otázku a po zavolání všem vítězům a sdělení jejich tipů vyhlásí, kdo z nich nejlépe odpověděl na tipovací otázku. Ten se stává celkovým vítězem soutěže a tedy vítězem víkendového pobytu.

9.
Soutěžící nemůže opakovat tip, který dal soutěžící před ním. V případě shodného nejblíže správného tipu bude oběma takto tipujícím soutěžícím položena doplňující tipovací otázka.

10.
Každý posluchač se může zúčastnit soutěže nejvýše jednou.

11.
Pokud je během soutěžního kola přerušeno spojení se soutěžícím (výpadek signálu apod.) ještě před položením první soutěžní otázky nebo pokud dojde k přerušení spojení po položení první otázky, začíná soutěžní kolo od začátku s novým soutěžícím. Pokud dojde k přerušení spojení po položení druhé otázky, moderátor vyzve daného soutěžícího, aby ihned volal na uvedené číslo, aby bylo možné v soutěži ten den pokračovat a položit mu novou otázku. Pokud se soutěžící neozve do 1 minuty po zveřejnění této výzvy, soutěž pro daný den končí.
V případě semifinálového a finálového boje platí, že pokud se soutěžící do 1 minuty neozve, ztrácí nárok na postup do finále, respektive výhru. Vítězem soutěžního kola se stane ten, kdo správně zodpoví nejméně na 2 otázky. Pokud po přerušení a následném nenavázání spojení zbude v semifinále nebo finále jediný soutěžící, dostane k tipovací otázce 2 možné odpovědi.

12.
Soutěž může být přerušena, pokud ČRo 1 - Radiožurnál musí vysílat takovou nepředpokládanou zprávu, přímý vstup nebo přenos, že vzhledem k závažnosti události není možný odklad. Soutěžní kolo v takovém případě bude bez náhrady zrušeno. V případě zrušení semifinálového či finálového kola budou tato kola přesunuta do náhradního termínu.

13.
Soutěžící bez výhrad přijímá tato pravidla. Poruší-li je, muže být ze hry vyloučen a nemá nárok na výhru. Jakékoliv vymáhání výhry nebo účasti v soutěži právní cestou je vyloučeno. Finanční plnění výhry není možné.

14.
Účastí v soutěži každý soutěžící souhlasí s tím, že provozovatel je oprávněn užít jména a podobizny výherce ve sdělovacích prostředcích a propagačních materiálech provozovatele. Účastí v soutěži každý účastník potvrzuje, že je seznámen se všemi právy, která vyplývají ze zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, tj. zejména s tím, že poskytnutí údajů je dobrovolné a že má právo na přístup k nim.

15.
Soutěžící zároveň souhlasí s tím, že provozovatel předá partnerovi soutěže v případě výhry jméno, příjmení, adresu a telefonní číslo soutěžícího za účelem domluvy a zaslání nebo předání ceny. Soutěžící si výhru vybere přímo u partnera soutěže na základě předložení poukazu, který mu zašle provozovatel, nebo bude soutěžícímu výhra ve formě ubytovacího poukazu na jméno zaslána poštou doporučeně. Výherce, který nejpozději ke dni převzetí ceny nedovršil 15 let věku, je povinen cenu převzít spolu se svým zákonným zástupcem.

16.
Soutěž je určena posluchačům ČRo 1 - Radiožurnálu. Nesmějí se jí zúčastnit zaměstnanci a spolupracovníci provozovatele ani partnera a jejich nejbližší rodinní příslušníci.

17.
Provozovatel si vyhrazuje právo měnit pravidla soutěže, případně ji odložit, přerušit, zastavit nebo prodloužit.

18.
Tato pravidla jsou platná ode dne vyhlášení. Jejich plné znění je uloženo v kanceláři šéfredaktora ČRo 1 - Radiožurnálu a vystaveno na internetovém serveru www.izurnal.cz v sekci Soutěže a na internetových stránkách pořadu Motožurnál v sekci Akce.

30. dubna 2007
Jan Pokorný, šéfredaktor ČRo 1 - Radiožurnálu

autoři: jap , lep
Spustit audio