Sáblíková ve vícebojařském šampionátu skončila pátá a užívá si závěr sezony s fanoušky

7. březen 2022

Na světový šampionát ve víceboji odjížděla rychlobruslařka Martina Sáblíková hlavně kvůli fanouškům. Chtěla si v závěru sezony užít plné ochozy v hale v norském Hamaru. Zároveň svým triumfem na nejdelší distanci 5 kilometrů ukázala, že stále může porážet mladší soupeřky. „Závod byl opravdu geniální, až mě překvapilo, jak to všechno dopadlo. Protože před pětkou jsem měla velkou ztrátu, takže za konečné páté místo jsem obrovsky šťastná,“ neskrývala radost Sáblíková.

„Tímto výkonem na mistrovství světa ukázala, že na olympijských hrách byla připravená bojovat i o zlato. Vždy někde zaslechnu, že už je Martina za zenitem, což není pravda. Pětku tady vyhrála, k tomu není co dodat,“ vzkazuje trenér Petr Novák.

Jeho svěřenkyně zakončí sezonu o víkendu na finálovém podniku Světového poháru v nizozemském Heerenveenu, kde se sedminásobná olympijská vítězka znovu může těšit na bouřlivou atmosféru.

„Je to opravdu něco, co jsme dva roky nezažili. Nedá se to vůbec porovnávat se závody, kdy jedete a hala je prázdná,“ užívá si plnohodnotný závěr sezony s podporou diváků Sáblíková. 

autoři: Jakub Kanta , rej
Spustit audio

Sledujte nás