S Radiožurnálem nezmrznete a nezapadnete

26. listopad 2008
Motožurnál , Motožurnál

Zimní měsíce s sebou kromě klesající teploty přinášejí i některé typické otázky. Jaká je například sjízdnost českých silnic? Jaké můžeme očekávat sněhové podmínky na horách? A kam nejlépe vyrazit během zimního víkendu? Nalaďte si Český rozhlas 1 - Radiožurnál a budete si vždy vědět rady.

I na nejchladnější období roku Radiožurnál připravil zpravodajství a informace, které posluchačům zimu nejen zpříjemní, ale i usnadní. Informace o počasí a sněhových podmínkách na horách, ale například i informace pro motoristy o tom, jaká je sjízdnost českých silnic, vám budeme přinášet v celém zimním období.

Motoristé by si měli Radiožurnál naladit především ve středu a v pátek odpoledne. Přibližně ve 13.15 se v těchto dnech v rámci Motožurnálu setkáte s informacemi o sjízdnosti silnic na evropských i českých horách. Konkrétně ve středu můžete očekávat informace o dopravní situaci v Rakousku, Itálii a Francii, v pátek Motožurnál nevynechejte, pokud vás zajímá dopravní situace na horách v Česku. Kromě dopravní situace informuje Motožurnál například i o tom, kde a kdy už je nutné nazout autům zimní pneumatiky, jak správně zimní výbavu pro auta nakoupit a podobně. O sjízdnosti silnic a dopravní situaci informuje průběžně i Zelená vlna.

S tím, jak rtuť ve venkovním teploměru klesá, zužují se i možnosti využití volného času. Přesto ani v zimním období nebudou ve vysílání Radiožurnálu chybět pravidelné víkendové tipy a pozvánky k zajímavým akcím, a to zejména k takovým, při kterých můžete na chladné počasí zapomenout. Nechte se Radiožurnálem pozvat na zajímavou událost, do kina, do divadla či na výstavu - Naděžda Hávová, která pro vás víkendové tipy a pozvánky připravuje, slibuje, že se nudit ani v zimních měsících nebudete.

Aktuální nabídku tipů a pozvánek na víkend i na sváteční dny si můžete poslechnout každý pátek v Odpoledním Radiožurnálu nebo v sobotu obvykle krátce po poledni ve Víkendovém Poledním Radiožurnálu. Nestihnete-li Radiožurnál v těchto časech naladit, ani pak nebudete o víkendové tipy a pozvánky ochuzeni. Najdete je - navíc v rozšířené podobě - i na internetových stránkách Radiožurnálu v rubrice Zajímavosti.

Chcete trávit zimní dovolenou na horách? I potom nalaďte Radiožurnál. Naši spolupracovníci pro vás monitorují sněhové podmínky a počasí v českých i zahraničních horských střediscích a na jejich sjezdovkách. Kolik na českých a evropských horách přibylo nového sněhu? Které vleky jsou v provozu a kolik lyžařů máte na svazích očekávat? Pomůže vám odpovědět středeční a páteční Motožurnál přibližně ve 13.15. Mimo dopravních informací přináší totiž i zprávy z českých a evropských horských středisek.

Nejen lyžaři ocení informace, které pravidelně v sobotu a v neděli ráno přináší Víkendový Ranní Radiožurnál. Přibližně deset minut před půl osmou hodinou se ve vysílání Radiožurnálu dozvíte, jaká je aktuální situace v konkrétním horském středisku nebo horské oblasti. Jaké panují v daném středisku sněhové podmínky a počasí? A jakou můžete očekávat dopravní situaci v blízkosti konkrétního horského střediska? To jsou informace, které vám Radiožurnál přináší v zimním období pravidelně každé sobotní i nedělní ráno.

V případě mimořádných sněhových přeháněk uslyšíte informace o situaci na horách i v dalším vysílání. O víkendu můžete sněhové zpravodajství očekávat i ve všech ranních relacích o počasí vždy ve čtvrt a tři čtvrtě. A nestihnete-li vysílání Radiožurnálu naladit, aktuální informace o stavu sněhu na horách najdete i v rubrice Počasí. Náš web vám přináší nejen informace o mimořádných sněhových přeháňkách, ale i podrobnou předpověď počasí na celý den i na dny následující.

Vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu (Praha, střední, jižní, západní a severní Čechy, Brněnsko, Ostravsko).

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: als
Spustit audio