S Alešem Najbrtem nejen o znělce festivalu

6. červenec 2002

Co říkáte na image letošního ročníku karlovarského festivalu? Všechno co souvisí s filmovou přehlídkou je vyvedeno ve zlaté barvě a dobrou náladu by měla na každém místě kolonády vzbuzovat rozesmátá trojice z festivalové znělky Tros Sketos. Samozřejmě je tato tvář festivalu výsledkem práce celého týmu, ale cítit je také rukopis grafika Aleše Najbrta.

Jak prozradil kolegovi Vladimíru Krocovi, už jenom chodí po kolonádě a kochá se. Možná výsledkem své práce možná něčím jiným.

0:00
/
0:00

Práce skončila asi před týdnem. Se spolupracovníky připravujeme celý design festivalu, všechny plakáty, bilboard, program atd. Takže je to celá řada věcí. Naše práce začíná už v září, říjnu, kdy se scházíme s Jiřím Bartoškou, bratry Cabanovými a vymýšlíme, kdo bude tento rok dělat znělku. Pokaždé se snažíme udělat novou image festivalu.

Vladimíra Kroce zajímá, jak funguje celý mechanismus. Víme, že autorem letošní znělky je David Ondříček. Dominuje zlatá barva. Je to týmová práce, nebo někdo dominuje?

Je to týmová práce a vždy se snažíme s režisérem spolupracovat. S tím, že mu na začátku necháváme volný prostor, aby přišel s nápadem, a později se už korigujeme vzájemně. Celková dramaturgie by měla mít určitou logiku.

Když mluvíme o znělce, nemůžeme se vyhnout skupině Tros Sketos. Vy jste ten prostřední.

Ten prostřední je mi podobný. Mně se mládenci z Tros Sketos velmi líbí. Ale je to taková podobnost. Předpokládali jsme, že některé lidi to i naštve. S tím se musí počítat, ale zdá se, že zatím se to líbí.

Jak se vám líbí letošní ročník?

Jsem rád, že jsem tady. Je to příjemný potkat se s lidmi, které nevidím celý rok. Konečně jsem na plátně viděl Rok ďábla, který mám na videu.

autoři: vlk , mkp
Spustit audio