Radiožurnál drží pozici nejposlouchanějšího rádia na trhu, Český rozhlas Plus dosáhl na rekordní poslechovost

3. listopad 2021

Aktuální výsledky hlavního výzkumu poslechovosti rádií v České republice Radioprojekt za 2. a 3. čtvrtletí 2021 signalizují stabilní poslechovost většiny stanic Českého rozhlasu. Radiožurnál si nadále s náskokem udržuje pozici nejposlouchanějšího rádia v denním i týdenním poslechu, rekordního výsledku dosáhla stanice Český rozhlas Plus.

Podíl Českého rozhlasu na poslechovosti zůstává na vysoké úrovni, a to 26,6 %. Celkem poslouchá Český rozhlas denně 1 633 tisíc a týdně 2 772 tisíc posluchačů.

„Poslechovost stanic Českého rozhlasu je stabilní a dlouhodobě se drží na vysokých číslech. Jsem velmi rád, že se na tomto pozitivním trendu podílí celé portfolio našich stanic. I nadále se budeme snažit vytvářet co nejkvalitnější obsah a hledat pro něj nové cesty k dalším posluchačům“, uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Čtěte také

Český rozhlas Radiožurnál poslouchalo denně 883 tisíc a týdně 1 705 tisíc posluchačů. Další rekordní výsledek ve své krátkodobé historii zaznamenala analyticko-publicistická stanice Český rozhlas Plus se 131 tisíc posluchači denně (+9 tisíc). Stabilní zůstává poslech regionálních stanic, týdně je poslouchá 724 tisíc posluchačů, denně na 404 tisíc.

Mezi jednotlivými regionálními stanicemi Českého rozhlasu je nejúspěšnější Český rozhlas Brno, který si naladí denně 101 tisíc a týdně 177 tisíc posluchačů.

Spustit audio