První várka letošních desek v podání Sy Smith, Opolopa, DāM-FunK i Arrested Development

1. únor 2024

Šestou studiovou desku si pro své fanoušky připravila soulová zpěvačka Sy Smith, které vydatně k albu Until We Meet Again vypomohla producentsky dvojice Zo! a Tall Black Guy. Novou desku si k lednovému vydání připravili i holandští The Tibbs. Album Keep It To Yourself nijak nevybočuje z jejich dosavadního vintage soulového nádechu, kterým baví posluchače již od roku 2012.

Na svět se také vyklubala deska Bullets In The Chamber, se kterou se po dvou letech od své předchozí vracejí na scénu hip-hopoví matadoři Arrested Development a pak tu máme také novinkové EP od švédského Opolopa a amerického DāM-FunKa.

19. dubna se dočkáme od Ghost-Note nového alba s názvem Mustard n'Onions, které jako první singl reprezentuje skladba Bad Knees.

Projekt F.I.D.E.L., za nímž stojí producent a muzikant Romain Dilouya, jsme na vás vypustili exkluzivně v našem Silvestrovském speciálu. 17. ledna se singl All About Love, společně se skladbou Odd Things, dostal konečně do distribuce. Obě skladby si můžete poslechnout na odkazu níže, kde je možné i projekt podpořit. Album by mělo vyjít 8. března na labelu Bastard Jazz Recordings.

Po nějaké době se vrací na scénu OPOLOPO se svým EP Beats N Pieces, které je převážně instrumentální. Ovšem s jednou výjimkou - hostujícím Darienem. 

Nové EP má i DāM-FunK, který jej vydal na svém vlastním labelu Glydezone Recordings. Jmenuje se Out The Way a poslechnout si jej můžete tu.

I v lednu vycházejí desky, které stojí za to představovat. Svou šestou studiovku vydala zpěvačka Sy Smith a jmenuje se Until We Meet Again.

Holandská partička The Tibbs má od pátku venku desku Keep It To Yourself, ze které jsme pro vás vybrali do vysílání skladbu Rafaela. Tu i spolu s dalšími 11 kousky můžete slyšet na odkazu níže.

Arrested Development přicházejí s novým albem Bullets In The Chamber, na kterém najdete 21 skladeb a celou řadu hostů.  

Playlist dílu najdete tady

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka